Miloš Krasić za B92.net: Već sam prošao kroz ovo – momci, samo hrabro!

Srbija će u nedelju uveče imati priliku da ostvari istorijski uspeh ukoliko pobedi Portugal u Lisabonu.

Izvor: Stefan Smuða

Subota, 13.11.2021.

09:00

Miloš Krasić za B92.net: Već sam prošao kroz ovo – momci, samo hrabro!
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Tog mišljenja je i Miloš Krasić, još jedan član generacije koja je 2007. godine ostala neporažena iz dva duela protiv ove selekcije.

Ovog puta potreban je korak više, pobeda na vrućem "Da Lužu" protiv Kristijana Ronalda i drugova.

"Svi smo nekako kroz kvalifikacije u grupi očekivali da će finale biti protiv Portugala, što se i desilo. Nema sumnje, najvažnija utakmica, kako za naš fudbal, tako i za našu zemlju i naciju. Igračima pogotovo je najvažnija i siguran sam da jedva čekaju da krene", počeo je Miloš Krasić razgovor za B92.net.

I on deli optimizam koji u svojim izjavama širi selektor Dragan Stojković Piksi. Zapravo, on ga je i "zarazio".

"Verujem da će naši momci probati svim silama, snagama, kreativnošću i kvalitetom koji poseduju, ali i velikom željom doći do dobrog rezultata. Lično sam mišljenja da su ovo bile sjajne kvalifikacije za nas, jer su momci igrali u nekoliko utakmica fenomenalno i to nam daje za pravo da se nadamo dobroj utakmici u Lisabonu. Drago mi je što selektor najavljuje ofanzivan pristup i slažem se da ne treba nikoga da se poštujemo, pa ni Portugala", rekao je Krasić i podsetio da je Srbija bila u sličnoj situaciji u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2010. godine.

"Prošao sam kroz ovakvu situaciju u kvalifikacijama za Južnu Afriku, imali smo ogroman pritisak tada da pobedimo Rumuniju i slavili smo rezultatom 5:0. Zato, momci, sada samo napred, uradite to ponovo!".
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Nije mnogo Krasić želeo da govori o portugalskim vedetama, već je fokus stavio isključivo na srpske fudbalere.

"„Imaju Ronalda i to je veliki plus za njih. Već 10 ili 15 godina u kontinuitetu igra na vrhunskom nivou. Ali, mislim da i mi imamo igrače koji mogu dobro da ga čuvaju, ili makar što je bolje moguće. Iskusniji Portugalci su ovakvim utakmicama i blagi su favoriti, ali ja moram da kažem svaka čast momcima koji igraju za Srbiju. Igraju dobro u klubovima, ali i u reprezentaciji. Nije lako i nije dovoljno 10 dana da se igrači adaptiraju na sistem u reprezentaciji i da sve to dobro izgleda.

"I naši momci napred Vlahović, Mitrović, Tadić, Radonjić mogu da reše situacije i da postignemo gol. Verujem da će biti dobra utakmica i da će mo da se radujemo pobedi, ali i ako ne ostvarimo trijumf, ostaje nam baraž. To pokazuje da smo imali dobre kvalifikacije", rekao je i potom zaključio:

"Iskreno se nadam da možemo da pobedimo i tako ostvarimo istorijski uspeh", jasna je poruka Miloša Krasića.

Autor – Stefan Smuđa

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: