Đorđević skinuo Zvezdu sa svetskog vrha, pa poručio za B92.net: I Partizan će doći

Radnik, na čelu sa trenerom Dušanom Đorđevićem, napravio je iznenađenje nanevši prvi poraz Crvenoj zvezdi posle 16 meseci u prvenstvu.

Izvor: Miloš Simanoviæ

Petak, 29.10.2021.

08:06

Đorđević skinuo Zvezdu sa svetskog vrha, pa poručio za B92.net: I Partizan će doći
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto

Da iznenađenje u Surdulici (2:1) bude veće i pompeznije, Radnik je prekinuo niz od 51 utakmice bez poraza Zvezde, a ujedno ostvario prvi trijumf na svom terenu ove sezone.

Logično, u klubu sa juga Srbije nastala je euforija, iako je trener Đorđević u intervjuu za B92.net skromno stišava.

"Nastala je eurforija u klubu, mestu, već danas se polako stižava, što je i normalno. Polako da se slegnu strasti, smiri... Svi priznaju da smo ispisali istoriju i ogromnu pobedu. Čudo je kada Zvezda i Partizan izgube, još smo mi bili u teškoj situaciji", počeo je Đorđević razgovor za naš portal.

Đorđević je trener kakvih gotovo da nema u Srbiji. Ceo život je u fudbalu, prošao je put od igrača, preko sportskog novinara, a potom i trenera krenuvši od najniže tačke (mlađih selekcija, klubova iz pete, treće lige...). Bum je napravio sa Čukaričkim, izveo ga u Ligu Evrope, uspeo da prođe azerbejdžanski Sumgajt, a onda se isprečio jači Hamarbi, uprkos blistavoj pobedi u Beogradu, pre nego što je preuzeo Radnik.

"U Radnik sam došao pre nešto više od mesec dana. Ekipa je bila u nezgodnom momentu. Frapantan je podatak da smo imali 50 prijavljenih povreda, što je u proseku da je svaki ove sezone imao preko dve. Situacija je bila takva da trening nisam mogao da sklopim".

"Uvek ima šta da se izgubi protiv Zvezde i Partizana"

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Kako se onda "rodila" pobeda nad Zvezdom, koja je do srede držala rekord kao nijedan tim na planeti?

"Imao sam strpljenje i veru, iako možda mogućnosti nisu bile u razmeri sa našim igračkim i fizičkim nivoom. Znali smo da će da nam se vrati, ali najmanje smo očekivali protiv Crvene zvezde".

Đorđević važi za modernog trenera, čije ekipe igraju tečan i direktan fudbal, a Zvezda je osetila kakve dve kontre je složila njegova ekipa kod oba gola.

"Imali smo izraženu želju. Sada da ja pričam o rečima pre utakmice.... Jedno je šta kažeš, a drugo da li će biti ispraćene delima. Samo smo hteli da na terenu izgledamo disciplinovano i borbeno", objasnio je trener Radnika, a onda i izneo referencu kako bi mnogi "mali" timovi morali da razmišljaju za mečeve sa Zvezdom i Partizanom.

"Uvek ima šta da se izgubi protiv Partizana i Crvene zvezde, ne samo bodovno. Tu je i obraz, a ja tako gledam na sport. Pobeda jeste istorijska, ali moramo da se vratimo u normalu. Ona daje veru da smo na pravom putu".

"Ne zaboravite da i Partizan dolazi u Surdulicu"

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Teško ćete čudi jake i velike reči od Đorđevića. I sa Čukaričkim je beležio odlične rezultate, najavio je sada i sa Radnikom. Čvrsto je na zemlji, iako je napravio, pa može da se kaže, senzaciju protiv šampiona Srbije.

"Osećam se skromno. Znaš me (bio trener potpisniku ovih redova prim. aut)... Svestan sam tog rezultata, ali... Vredan sam, radan i skroman. Niko me kroz karijeru nije gurao, sam sam krčio put od pete lige do Superlige".

Međutim, rezultat je odjeknuo. Insistirali smo...

"Vidim po pozivima da to nije normalno. Posle utakmice sam do pola dva odgovarao na poruke. Hteo sam sve da ispoštujem", iskreno će Đorđević, prepisujući najveće zasluge igračima.

"Nisam ja skinuo Zvezdu, već grupa. Ne volim da upadnem u euforiju, iako imam prilično samopouzdanja", kaže on, uz reči da nije bilo realno da isto uradi protiv Partizana u Humskoj zbog prevelikog broja povreda.

"Nemoj da zaboraviš da će Partizan da gostije u Surdulici na proleće", najavio je novo čudo Đorđević, uz osmeh.
Foto: FKCZ/Starsport
Radnik ima šta da ponudi na tržištu. Spasić, Bogdanovski, Milovanović, kapiten Stojanović... Međutim, golman Ranđelović je neko o kome se najviše priča zbog nove blistave partije, nakon što je prošle sezone uspeo da odbrani dva penala Zvezdi, a isticao se i protiv Partizana.

"Imamo mnogo mladih igrača, vrednih, ali je utisak da nisu dostigli maksimum. Pričati o pojedincima je nezahvalno, ali kada me pitate za Ranđelovića reči ću da je bio sjajan. Jedan je od retkih iz Surdulice, pravo je dete sa sela, žilav, zategnut kao sajla... Pred njim je budućnost", zaključio je Đorđević intervju za B92.net.

Radniku sledi gostovanje u Novom Pazaru, što smo ocenilii kao možda teži meč u odnosu na Crvenu zvezdu, pošto će svetla sada biti jače uperena na Đorđevićev tim.

Potpuno druga utakmica, ambijent i sve posle Zvezde, kako je i sâm rekao.

A tražiće se pobeda. Jer, to je srpski fudbal kada zahvati euforija.

Đorđević će morati da je ugasi, isto kao i zebnju za opstanak Radnika za superligaški status.

Priredio: Miloš Simanović (Twitter)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: