Popović za B92.net o Dudi: Bilo je nestvarno

Bojan Popović, bivši reprezentativac Srbije, govorio je ekskluzivno za B92.net o saradnji sa pokojnim Dušanom Dudom Ivkovićem.

Stefan Nikolić
Podeli
EPA/SPYROS CHORCHOUBAS
EPA/SPYROS CHORCHOUBAS

O njemu je za B92.net govorio i Bojan Popović, bivši plemejker reprezentacije Srbije koji je sa Dudom Ivkovićem sarađivao u Dinamu iz Moskve i reprezentaciji Srbije.

Bojan je od 2001. godine do 2005. godine igrao za FMP i onda ga je Duda pozvao u Moskvu, u ekipu Dinama, a evo kako je on primio ove loše vesti.

"Probaću da ovo kažem bez tu neke patetike, ja sam pročitao poruku i otišao na sajt da proverim te vesti i slobodno mogu da kažem da posle dužeg vremena osećam da me je prošla neka jeza, tako neki čudan i loš osećaj. Odavno me nešto nije ovako pogodilo i baš sam tužan. To je jedini covek kod koga sam duže radio, trenirao i neizmerno sam mu zahvalan za oba poziva", rekao je Bojan Popović.

Njegov prvi inostrani angažman je bio odlazak u Dinamo Moskvu, kada je Duda preuzeo ruski klub.

"Prvo čega se setim jeste da je bilo nestvarno da takav trener mene može da pozove u klub. Novi klub, gde nema sistema, gde je sve novo, jer gde god je išao trebalo je da prođe oko godinu do dve dana da Duda postavi sistem da to krene i sa rezultatima i sve i zbog toga mi je bila čast što je mene pozvao u Dinamo da budem plejmejker", nastavlja Popović:

foto: Novak Djurovic/Starsportphoto.com
foto: Novak Djurovic/Starsportphoto.com

"Meni je to bio prvi inostrani angažman, prvi put da sam igrao van Srbije i taj period mi je bio i najlakši verovatno jer sam imao Dudu uz sebe kao trenera"

Oni će se ponovo naći u istom timu, a bilo je to 2009. godine kada je Ivković okupljao tim za Evropsko prvenstvo.

"Godinu dana ranije je bilo okupljanje za novi ciklus i tu sam bio na pripremama, a neplanirano sam dobio poziv od Dude jer su se neki igrači povredili i mene je iznenadio poziv, da budem iskren. Svi se sećaju toga, imali smo nekoliko loših godina i pošli smo od nule jer je mnogima bilo neshvatljivo da igramo kvalifikacije u tom periodu, neshvatljivo da nismo direktno išli na šampionat i to je bilo i dobro u neku ruku jer smo se upoznali, uigrali i Duda je stvorio sistem"

Stefan Nikolić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.