Bogdanović za B92.net: U Atlanti sam pronašao starog sebe, Željku želim sve najbolje

Srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović govorio je za B92.net o održavanju BB kampa, partijama u NBA ligi i Željku Obradoviću.

Izvor: Stefan Nikoliæ

Nedelja, 29.08.2021.

08:00

Bogdanović za B92.net: U Atlanti sam pronašao starog sebe, Željku želim sve najbolje
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Košarkaš Atlanta Hoksa govorio je o raznim temama u razgovoru sa novinarom B92.net Stefanom Nikolićem.

Bogdanović je prvo pričao o njegovom BB kampu, koji sponzoriše Adidas.

"Drago mi je što uz moj tim ljudi i glavnog sponzora Adidas mogu da imam tu čast i mogućnost da organizujem još jedan kamp i ove godine. Ovim putem bih se svima zahvalio na izdvojenom vremenu i sredstvima. Promocija košarke je glavni cilj, promocija druženja takođe, to je ono što je potrebno našem društvu stalno, mislim da je to dobra stvar i uvek se nađe par dana za to. Voleo bih da ja to bude duže, ali mislim da je ovo taman i za mene i za klince", rekao je Bogdanović.

Koliki uticaj ima njegov kamp i šta je glavni cilj?

"Glavni cilj nam je da to bude kao neki Ol-star vikend, da bude zabava, da bude uživanje, da vide medije, da vide publiku, da vide kako je to igrati pred publikom... Mislim da im je ovo prvi put da igraju pred publikom i da zaigraju pred nekim pravim igračima. Drugi deo kampa je takmičarski deo, gde klinci pokazuju svoj talenat i kreativnost", kaže Bogdanović.
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Prošle godine smo imali sagu kada je trebalo da pređe u Milvoki, a na kraju je prešao u Atlantu. Šta se tu desilo?

"Pa ništa, otišao sam u Atlantu", rekao je u smeh Bogdanović i dodao: "Pa ništa, ja sam bio ovde u Beogradu, sledeći dan sam samo potpisao za Atlantu".

Deluje da nije pogrešio. Sporo je krenuo, ali je posle povratka nakon povrede "eksplodirao" i u jednom mesecu je samo Stef Kari imao više trojki od njega. ESPN je naveo da je ključni igrač Atlante, što se pokazalo u plej-ofu.

"Izuzetno dobra sezona, s obzirom kako je počelo sve, bilo je turbulentno. Nisam ni znao šta da očekujem, išao sam tamo mentalno skroz nespreman u početku, a bilo mi je samo potrebno da se izborim za svoje i da se dokažem. Nisam znao da to ide tako. Nije baš kao da ti oni daju ulogu kad potpišeš ugovor, nego opet moraš da pokažeš i opet moraš da se dokazuješ. Nekako, uvek te to 'vozi" i pronašao sam starog sebe u Atlanti", objašnjava Bogdan.

Bio je nedavno na treningu Partizana, koji sada vodi njegov bivši trener Željko Obradović, sa kojim je sarađivao u Fenerbahčeu.

"Najviše od Željka sam naučio o komunikaciji igrača, da treba da kažeš kad ima neki problem. Komunikacija je glavna, treba pričati i treba tražiti rešenje i samo zajednički može sve da se reši. Ništa solo, ništa na svoju ruku. Željku želim sve najbolje i on to zna", zaključio je Bogdanović razgovor za B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: