Zek Lidej za B92.net: Pozvao me Obradović i otkrio kakav ćemo imati tim

Jedna od najvećih uzdanica Partizana ove godine biće krilni centar Zek Lidej.

Izvor: SS

Sreda, 18.08.2021.

09:00

Zek Lidej za B92.net: Pozvao me Obradović i otkrio kakav ćemo imati tim
Foto: Starsport/Peða Milosavljeviæ

Bivši student Južne Floride i Virdžinije, a potom košarkaš Olimpijakosa, Žalgirisa i Olimpije Milano iza sebe ima odličnu sezonu i učešće na fajnal-foru Evrolige sa "manekenima".

U proseku je beležio 10 poena i 4,5 skoka za 24:41 minut po utakmici u najjačem evropskom takmičenju.

Sledi potpuno novi izazov za njega, kako kroz rad sa Željko Obradovićem, tako i u nameri da osvoji što više trofeja u crno-belom dresu.
Foto: Starsport/Peða Milosavljeviæ
Prve impresije o Beogradu i klubu su veoma pozitivne, otkrio nam je Lidej u razgovoru za B92.net.

"Iako sam ovde tek ovde nekoliko dana i još uvek upoznajem grupu i nove saigrače, primećujem da su svi 'kul'. Zaista, svi su super i energija je odlična. Radujem se radu sa novim timom", rekla je na početku nova "četvorka" i, po potrebi, "petica" Partizana.

Jedan od ključnih razloga zašto se Zek Lidej odlučio za dolazak u Partizan jeste, naravno, Željko Obradović.

"Koliko vidim do sada, sjajan je čovek i trener, ima svoje principe. Mnogo toga ću naučiti od njega, borićemo se za njega i verujem da ćemo zajedno ostvariti ciljeve koje ćemo zacrtati".
Foto: Starsport/Peða Milosavljeviæ
Za mnoge je bilo iznenađenje kako je odlučio da baš iz Olimpije Milano, učesnika nedavnog fajnal-fora Evrolige, pređe u Partizan.

"Pozvao me je trener, pričao sam sa njim telefonom i on mi je saopštio kakve ima planove i koju grupu igrača će okupiti. Odmah sam shvatio da imamo iste ciljeve. Imaćemo želju za borbom i kvalitet koji će nas voditi do pobeda i, nadam se, osvajanja titula. Mislim da će biti dobro".

Postoje mišljenja da je Lidej napravio korak unazad u karijeri, jer je višegodišnje učešće u Evroligi zamenio Evrokupom sa Partizanom, ali on se ne slaže.

"Ne mislim da je to tako. Samo želim da učim od trenera Obradovića svakog dana i da pobeđujemo utakmice i na kraju podižemo trofeje".
Foto: Starsport/Peða Milosavljeviæ
Upoznat je sa navijačima Partizana i kakvu oni atmosferu prave.

"Video sam da imaju veliku bazu navijača i sjajnu energiju na svakoj utakmici. Zbog toga sam uzbuđen pred početak ove sezone. Lepo je biti ovde i u gradu kakav je Beograd".

Na kraju je imao poruku za crno-bele pristalice.

"Borićemo se. Cela ekipa će davati sve od sebe za trijumfe i sve što treba da bi se pobeđivalo. Postavili smo ciljeve visoko i borićemo se za njih", zaključio je Zek Lidej.

Pripremio – Stefan Smuđa

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: