Partizanov novi biser za B92.net pred derbi: Od šefa Stanojevića zavisi

Godine prolaze, Partizanovi rezultati tu i tamo izostanu, ali omladinska škola nijedne sezone nije omanula. Poslednji primer je Nemanja Jović.

Izvor: Stefan Smuða

Nedelja, 04.04.2021.

09:00

Partizanov novi biser za B92.net pred derbi: Od šefa Stanojevića zavisi
Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ

Iako je njegovo pojavljivanje prošlo "ispod radara", mora se reći da je momak rođen u Zvorniku u poslednjih nekoliko meseci napravio pravi "bum" na ovdašnjoj fudbalskoj sceni.

Ako ne zbog debija u crno-belom dresu i partija koje ga izdvajaju kao jednog od boljih igrača tima Aleksandra Stanojevića ove polusezone, onda i zbog činjenice da je nedavno tražio srpski pasoš i izabrao da nastupa za reprezentaciju Srbije.

Selektor Ilija Stolica ga je pozvao na nedavno okupljanje i dao mu šansu koju je čekao celog života.

"Utisci su zaista fantasticni, velika čast je zaigrati za reprezentaciju, zahvaljujem se selektoru sto me je pozvao. Daću sve od sebe da u narednim utakmicama koje budem igrao za reprezentaciju opravdam poverenje selektora i pomognem reprezentaciji u daljim planovima", rekao je Nemanja Jović na početku razgovora za B92.net.

Minutaža bi bila veća da Jovića nije zakačio nezgodan stomačni virus.

"Da, imao sam tih nekih malih problema sa stomakom, ali nista strašno, brzo je prošlo... Sada je sve u redu".
Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ
U Partizanu sada živi svoj san, a upoznali smo ga još u januaru 2020. godine kada ga je Savo Milošević uvrstio u prvi tim i poveo na pripreme u Antaliju.

Tada je u prvoj nezvaničnoj utakmici sa 17 godina postigao gol kojim je Partizan savladao Vitorul na čijoj klupi je sedeo legendarni Georgi Hadži, a na tribinama bio čuveni Adrijan Mutu. Nije igrač koji će uzeti loptu i preći trojicu, četvoricu igrača, mnogo je više Partizanovih talenata bilo koji su bili kreativci u pravom smislu te reči.

Ali, Jovića krasi čista eksplozivnost i impresivna sposobnost da osvaja slobodan prostor, što je u modernom fudbalu sve cenjenija osobina.

Takođe, iako još uvek nije proslavio svoje ime, često kretnjama uspeva da odvuče igrača na leđima i isti onaj prostor oslobodi za saigrače.

Tada bi, uglavnom, na scenu stupili kreativci poput Bibarsa Natha i Sejdube Sume i tako je Jović "ugradio" sebe u ovaj fantastičan niz Partizanovih pobeda.
Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ
Ne samo da je upisao debi i gol na debiju, nego je na 10 utakmica ostvario četiri pogotka i upisao dve asistencije.

Učinak koji ga svrstava među najbolje igrače "parnog valjka" ove polusezone.

“Da, hvala Bogu, sve kockice se za sada lepo slažu, ali ne razmišljam previše o tim stvarima. Bitno je da vredno treniram, da sam tu uvek za ekipu i da sam uvek spreman 100%, ostalo sve je samo kao neka stimulacija da se trudim još više”.

Kako je izgledao prvi kontakt sa Aleksandrom Stanojevićem i kakav je bio osećaj kada ti je prvi put pročitao ime i saopštio da ćeš biti starter?

"Dobro sam znao šta je sve Aleksandar Stanojević prošao sa Partizanom, da je veliki profesionalac i veliki trener. Velika čast je za mene pre svega, nešto što sam od malih nogu želeo i eto, to mi se ostvarilo. Sve to dolazi uz naporan rad i trud. Mislim da u tom trenutku niko srećniji nije bio od mene", razvukao se osmeh mlađanom Joviću.
Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ
Šta bi izdvojio kao najveći kvalitet u svojoj igri, a na čemu bi mogao da poradiš u budućnosti?

“Za sada dobro kretanje po terenu, čitanje igre, taj neki osećaj za gol... Radim na svemu, uvek ima prostora za napredovanje”, skroman je Jović.

Da li se pred utakmice pripremaš za direktne čuvare pred utakmice, ili igraš svoju igru, bez kalkulacija?

"Samo igram svoju igru, u svaku utakmicu ulazim maksimalno koncentrisan i ne obazirem se toliko na protivničke igrače. Samo se trudim da ispostujem ono sto mi šef Stanojević kaze pred utakmicu".
Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ
Sledi 164. "večiti" derbi, što je još jedan nedosanjan san za svakog mladog igrača u Srbiji.

"Iskreno se nadam da ću dobiti priliku u derbiju. Ali sve je na šefu Stanojeviću. Kako on kaže tako će biti, a njegove odluke se poštuju. Nadam se pobedi Partizana ko god da bude igrao".

Da li postoje neki ciljevi koje si sebi postavio u crno-belom dresu: titula, gol u derbiju, uspeh u Evropi?

"Nisam nešto preterano razmišljao o tome. Kada bih mogao da biram, izabrao bih ono što bi bilo najbolje za ekipu, ono što bi svi voleli u klubu, jer svi smo svesni šta je Partizan. Najvažnije je ono što čini srećnim sve u klubu".
Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ
Ekspresno si postao Partizanov biser, a svedoci smo da je mnogo mladih talenata propalo jer su otišli prerano i u klubove u kojima nisu dobili nikakvu šansu. Da li bi birao da ostaneš do recimo 23, 24 godine u Partizanu, ili da odeš u inostranstvo već do 20. godine?

“O tome ne razmisljam, trenutno sam u Partizanu, želim tu da se dokažem i pomognem klubu što više mogu, a ostalo sve neka ide svojim tokom. Ne želim da se opterećujem previše oko toga. Naravno, maštam o nekim velikim klubovima kao i svaki mladi igrač, ali još je rano za to”.

I iz sledećeg odgovora mogli smo da zaključimo da Jović ne razmišlja preterano o budućnosti, već uživa u aktuelnom momentu.

Možeš li da opišeš kako vidiš sebe u fudbalskom smislu za 10 godina?

“Mnogo je to dug period, trenutno sam fokusiran na Partizan, ne razmisljam toliko unapred", zaključio je Nemanja Jović razgovor za B92.net.

Autor – Stefan Smuđa

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: