Vlahović za B92.net: Još nisam svestan sa kakvom veličinom igram

Vezao je Dušan Vlahović tri gola u samo sedam dana u dresu Fiorentine, ali ga je gol protiv Juventusa lansirao u medijske stupce na "čizmi".

Izvor: Stefan Smuða

Sreda, 23.12.2020.

16:45

Vlahović za B92.net: Još nisam svestan sa kakvom veličinom igram
Photo by Valerio Pennicino/Getty Images

Naravno, veliku pažnju izazvao je i u srpskoj fudbalskoj javnosti, jer nije mnogo srpskih reprezentativaca koji bacaju na pleća devetostrukog uzastopnog prvaka Serije A.

Fiorentina je to učinila u Torinu prvi put posle 12 godina, vrlo brutalno. Trijumf od 3:0 je ozbiljan šamar šampionu Italije i ljutom rivalu "viole".

Junaci: Dušan Vlahović strelac gola u 3. minutu koji je načeo "staru damu“ i Nikola Milenković, mladić koji je još jednom iz direktnog duela sa Kristijanom Ronaldom izašao kao pobednik.

Pozvali smo mlađeg od tandema partizanovaca u taboru "ljubičastih“, popularnog Ducu, da nam kaže da li mu je "bocka" protiv Juventusa najvažnija u dosadašnjoj karijeri.

"Sigurno da je najveći gol u mojoj dosadašnjoj karijeri, zbog svih okolnosti i situacije u kojoj se svi nalazimo. Mnogo sam srećan", bila je prva reakcija Dušana Vlahovića za B92.net.
Konačno si dobio pravu šansu i postigao treći gol u poslednjih 7 dana. Da li je to prava forma koju si tražio i da li je ovo tek početak tvog uspona ka najvećim timovima Evrope?

"Dobio sam šansu i zahvalan sam treneru Prandeliji. Nadam se da ću opravdati njegovo poverenje, mogu da mu se zahvalim. Slušaću ga, radiću što jače mogu i nadam se ćemo svi izaći na pravi put. Ove tri utakmice su već sigurno zaboravljene, naredna je najbitnija i svaka posle nje. Daću sve od sebe da nastavim niz".

Kako si proslavio veliku pobedu sa Blekijem?

"Proslavili smo pobedu u vozu ka Firenci. Šta da kažem... Recimo da je to bila neka naša pobeda i proslava trijumfa", nasmejao se Dušan.

"Riberi je veliki šampion"

Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images
Pas koji si od dobio od Frenka Riberija ne bi baš svaki igrač umeo da pošalje, a deluje da sjajno sarađujete. Kako je igrati sa takvom veličinom u napadu?

"Sa Frenkom stvarno imam sjajnu saradnju. On je veliki šampion, jedan od najvećih. Jako dobar čovek, pomaže nam stalno i svojim prisustvom sve olakšava. Jako je uzbudljivo i, sa moje strane, nesvesno da shvatim sa kakvom veličinom igram. Nadam se da možemo da napravimo velike stvari zajedno".

Primetan je napredak u tvojoj igri po zemlji. Na čemu si sve radio u poslednje vreme i u kojim segmentima još misliš da ćeš napredovati?

"Radim na sebi svakodnevno. Svakog dana želim da budem bolji nego prethodnog. Na svemu što mogu, ja radim. Ako imam nešto što je okej, radim na tome da dovedem do savršenstva. Želim da to bude svakog dana sve više i više".
Spominjalo se interesovanje Milana za tebe. Da li razmišljaš o novom koraku i selidbi ukoliko se ukaže prava mogućnost?

"Ja sam u Fiorentini, imam ugovor sa klubom i sve što klub odluči – moje je da prihvatim. Ovde sam srećan, igram, nadam se da ćemo ostvariti dobre rezultate i da ćemo sezonu završiti na što višem mestu", podvukao je Dušan Vlahović u kratkom javljanju iz Firence za B92.net.

Do sledećeg gola nekom gigantu ili transfera u isti...

Priredio – Stefan Smuđa

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: