Katai za B92.net: Neka se ponovi 2015. – da ne kvarim skor sa Partizanom

Aleksandar Katai jedan je od retkih iz sadašnjeg tima Crvene zvezde koji može da se pohvali pozitivnim bilansom protiv Partizana.

Izvor: MS

Četvrtak, 15.10.2020.

11:00

Katai za B92.net: Neka se ponovi 2015. – da ne kvarim skor sa Partizanom
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

U svom prvom mandatu na "Marakani", majstor iz Srbobrana odigrao je pet "večitih" derbija – dobio je dva, dva su završena remijem, uz jedan poraz.

Upravo je o tome govorio za B92.net u "prazničnoj" nedelji pred najveću utakmicu srpskog fudbala u trenutku kada će verovatno biti najveći adut u Zvezdinom pokušaju da prekine lošu seriju od četiri utakmice bez gola protiv Partizana.

"Jedan sam od iskusnijih u ekipi, tako da mi savetovanje saigrača nije strano, skor mi je takođe pozitivan", počinje Katai razgovor za naš portal.

"Nema pritiska, verujemo u sebe, derbiji su utakmice koje rađaju pobednike. Tu se pokazuje karakter, a svi moraju da shvate da nose Zvezdin dres i ako im to bude motiv, verujem da ni ja neću pokvariti bilans sa 'večitim' rivalom", poručuje Katai sa velikom dozom optimizma.

Katai priželjkuje "Novog Vijeiru"

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport
Kataiju je u najlepšem sećanju ostao sjajan gol crno-belima 12. septembra 2015. godine u pobedi Zvezde 3:1.

"Voleo bih da se ponovi. I moj gol, koji mi je jedan od dražih u karijeri, kao i onakva pobeda. Videćemo u nedelju kakve su šanse. Mi ćemo sigurno pokušati da tako bude".

Taj, 149. "večiti" derbi, obeležio je i Ugo Vijeira sa dva pogotka. Imaju li crveno-beli "Novog Vijeiru"?

"Ne treba praviti poređenja. Ugo je bio odličan na tom derbiju, dao dva sjajna gola, ali polako. Ima mnogo igrača u ekipi koji mogu da ponove to", naveo je Katai ne navodeći pojedinca u situaciji kada bi "ulogu" Vijere trebalo da preuzme Dijego Falčineli.

"Od Zvezde zavisi"

Aktuelni šampion u Humsku dolazi sa perfektnim skorom u Superligi – svih 10 pobeda i prednosti od osam bodova u odnosu na Partizan.

"Verujem u svoj tim i saigrače. Imamo 10 pobeda u prvenstvu iz toliko mečeva, uspeli smo ponovo da obezbedimo plasman u Evropu i to su stvari koje znače na polju samopouzdanja. Kaže se da nema favorita u derbijima, ali uvek verujem u uspeh".

Igra li neku ulogu razlika na tabeli?

"Znači nam bodovna prednost, ali još uvek nije odigrana ni trećina šampionata. Moramo da budemo na visini zadatka u svakom meču do kraja prvenstva. Pozitivno je što samo od nas zavisimo".

Loš skor Zvezde bez Kataija

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Četiri i po godine prošlo je od poslednjeg Kataijevog derbija. Kako ga sada čeka?

"Derbi je uvek posebna utakmica, sa mnogo emocija. Tako da ni ovog puta nije drugačije što se toga tiče. Potrudićemo se da emocije usmerimo na prave stvari", zaključio je srpski reprezentativac.

Od njegovog odlaska u Alaves, a kasnije i u SAD, crveno-beli su pobedili u samo dva derbija na 11 utakmica, uz još dva poraza u Kupu od najvećeg rivala.

Hoće li njegov povratak popraviti bilans Crvene zvezde?

Priredio: Miloš Simanović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: