Krstajić na ivici suza za B92.net: Bio sam vezan za Petkovića

Bivši fudbaler i selektor Srbije Mladen Krstajić u razgovoru za B92.net opisao je koliko mu je teško pao odlazak Ilije Petkovića.

MS
Podeli
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Njegov "učenik" i jedan od stubova reprezentacije koju je predvodio popularni Petko, Mladen Krstajić, istakao je da je jako pogođen.

Drhtavim glasom Krstajić je teško pronalazio reči na naš telefonski poziv.

"Kako sam primio vest? Nikako... Ne znam šta bih rekao, pogođen sam veoma. Otišla je velika ličnost, sportski radnik, igrač, čovek, poštenjačina...", počeo je Krstajić.

On je otkrio da je bio jako vezan za Petkovića, kako kao igrač, tako i dok je bio selektor Srbije.

"Dosta smo bili u konktaktu. Eto, otišao je Antić, pa Petković, ne kažem to da bih ga hvalio, ali je bio iskrena duša, prilazio mi je uvek i bio na usluzi. NIje bilo sumnji u njegove namere, plenio je harizmom".

EPA/ALEXANDER RUESCHE
EPA/ALEXANDER RUESCHE

Krstajić je posle Mundijala u Rusiji, slično kao i Petković 2006. godine, bio na meti velikih kritika javnosti zbog rezultata. Prisetio se kako je to bilo 2018.

"Tužan sam kada govorim sada... Uvek mi je prilazio, davao savete, ne mogu da ih nabrojim koliko. Zemlja smo koja puno kritikuje, jasno je da su one sastavni deo sporta, ali nije bilo realno baš sve. Govorio mi je da moram da budem stabilan i da ne pridajem toliki značaj nerealnim kritikama posle Rusije. U tom trenutku uvek je znao da podeli pravi savet".

Samo 12 godina ranije tadašnja selekcija SCG otišla je u Nemačku sa odbranom koja je primila samo jedan gol u čitavim kvalifikacijama, čiji je deo bio Krstajić.

"Imali smo najbolju odbranu u Evropi. Nažalost, otišao je pre vremena, nije zaslužio... Otišao je ozbiljan savetnik svim mlađim generacijama", zaključio je Krstajić, sa tugom u glasu.

Srbija je ostala bez još jedne legende...

Priredio: Miloš Simanović