Lovernj za B92: Da postanem veliki igrač, pa NBA

Prvi put posle 12 godina i Miloša Vujanića jedan igrač Partizan je postao prvak Evrope, Žofri Lovernj doneo je medalju u Beograd i najavio sjajnu sezonu u "crno-belom" dresu.

U razgovoru za B92, francuski krilni centar istakao je da se fenomenalno oseća u Beogradu, da je Partizan savršen klub za njega, te da planira da ostane u Humskoj dok ne bude bio potpuno spreman da zaigra u NBA ligi.

Obožava navijače "crno-belih", srpsku hranu, neverovatne ljude, a počeo je da uči i srpski jezik.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Petak, 27.09.2013.

18:40

Default images

Lovernj se posle najlepšeg meseca u njegovoj karijeri, tokom kojeg je postao šampion Evrope, vratio u Beograd i pun elana počeo pripreme sa Partizanom za novu sezonu.

Veoma raspoložen, Lovernj je tokom intervjuu za B92 samo potvrdio koliko mu se sviđa u Partizanu i Beogradu, što je često isticao na društvenim mrežama.

"Otkako sam ovde sve je neverovatno. Kako treniramo, kako igramo, sve je savršeno. Sviđa mi se kako se ovde igra košarka. Drugačija je od američke i francuske. Ovo je mesto gde se dobro osećam. Obožavam naš timski duh, kako igramo odbranu, što radimo sve što možemo za saigrače. Tako ja vidim košarku", rekao je Lovernj.
foto: StarSport
Mladi Francuz nije imao preveliku minutažu, ali je dao svoj doprinos (3.8p, 2.8sk) istorijskom uspehu nacionalnog tima koji je prvi put u istoriji postao šampion Evrope.

"Osećam se odlično zbog toga. Želeo sam da počnem sezonu najbolje što mogu. Osvojio sam zlato sa Francuskom, pa sad mogu potpuno da se fokusiram na klub. Bio je to veliki momenat za francusku košarku. Jedva sam čekao sezonu, ne mogu da dočekam početak", rekao je Lovernj.

Do pre desetak meseci Lovernj je bio anonimus na košarkaškoj mapi Evrope. Nakon tri sezone u Elan Šalonu, mesec dana proveo je Valensiji, a onda je krajem decembra došao u Partizan.

"Otkako sam napustio Francusku sve se brzo dešavalo. Igrao sam dobro u Valensiji (5.8p, 3.8sk), potom i u Partizanu gde sam dobio šansu da igram mnogo. Mnogo sam napredovao. U međuvremenu osvojio zlato, ovo je kao san", zadovoljan je "crno-beli" Francuz.
Obožavan Pionir, a i Pionir njega (foto: StarSport)
Ono što Lovernj često ističe na tviteru (https://twitter.com/1JOLOLO) jeste atmosfera u Pioniru. Nema sumnje da će posebno biti impresioniran kada počnu utakmice u Evroligi.

"Znam kako je biti u teškoj situaciji. Obožavam Pionir, igranje pred takvom publikom te čini boljim. To sam video tokom finala Superlige i tokom ABA lige. Neka ostanu isti, neverovatni su. Jedva čekam da vidim i u Evroligi", istakao je Žo.

Prošle sezone Partizan je sa veoma mladim timom krenuo bez prevelikih ambicija. Završio je sa dve titule, pa navijači u novoj očekuju i iskorak u Evroligi. Tako je i kod igrača.

"Imamo nekoliko ciljeva, prvi je Top 16 Evrolige. Želimo da igramo dobro i u Jadranskoj ligi, gde želimo da budemo u prva četiri tima. Nakon plasmana u Top 16 odredićemo sledeći cilj".

Lovernj ima 21 godinu, a ove je izabran kao 55. pik na NBA draftu od strane Memfis Grizlisa. Nakon odličnih igara u Partizanu počela su i razmišljanja u najelitnijem takmičenju.
foto: StarSport
"Voleo bih da ostanem u Partizanu dok ne budem bio potpuno spreman za NBA. Ni u jednom timu nisam napredovao kao u Partizanu. Ono što najviše želim je da postanem veliki igrač i osvojim mnogo trofeja. Zbog toga je Partizan najbolje mesto za mene. Biću ovde godinu, dve, ako treba i tri, ne znam", istaokao je Lovernj.

Mnogi igrači su iz Partizana otišli direktno u NBA (poslednji Jan Veseli), ali bilo je i onih koji su dodatno iskustvo sticali u malo bogatijim evropskim ekipama (Nikola Peković preko PAO do NBA).

"Partizan je veliki tim u Evropi, igrao je F4 pre dve-tri godine, skoro svake godine igra Top 16. Volim NBA ali volim i evropsku košarku. Videćemo, ima vremena. Važno je da napredujem u Partizanu", naglasio je Francuz.

Lovernj je istakao da u Beogradu osim košarke najviše voli hranu, oduševljen je našim restoranima, kao i interesantnim ljudima.

Sa zemljacima Leom Vestermanom i Borisom Dalom krenuće i na kurs srpskog, pa je obećao da će nam se za koji mesec obratiti i na našem jeziku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: