Pavlović: "Bolje mi je u Ohaju"

Izvor: Nikola Oliæ

Petak, 01.04.2005.

14:20

Default images

Od našeg dopisnika Nikole Olića

Iako ne privlači pažnju javnosti kao veteran Željko Rebrača, zvezda Peđa Stojaković ili ruki Nenad Krstić, mladi Aleksandar Pavlović pruža sasvim solidne partije u ovoj NBA sezoni.

Posle ruki sezone, koju je proveo u ekipi Jute Džez, Pavlović je tokom leta završio u Klivlendu, potpuno drugačijem gradu i potpuno drugačijem klubu. U novom klubu bivši košarkaš Budućnosti aktivno se bori za mesto u plej ofu, a društvo mu pravi najveća mlada zvezda lige Lebron Džejms.

U razgovoru sa našim dopisnikom Nikolom Olićem Saša Pavlović je izjavio da je zadovoljan, zbog dobrog uklapanja u tim i sve veće minutaže.

Na početku ove sezone mi je bilo teško, jer sam promenio sredinu posle 'ruki' sezone, ali sam se brzo navikao na Klivlend, mnogo je lepše nego u Juti. Na početku nisam bio zadovoljan ni minutažom, ali sad ide sve bolje. Mislim da će ova promena trenera da bude dobra za mene i da ću sve više i više da igram do kraja sezone.

Sedimo pored Lebrona Džejmsa, interesuje me da li misliš da Klivlend dovoljno koristi njegove asistencije i prisustvo na terenu? Kakvi su vaši šuteri i da li u tome leži tvoja velika šansa?

Iskreno se nadam da ću biti jedan od vodećih šutera. Sa Lebronom je veoma lako Igrati, zato što je krajnje nesebičan igrač, što nisam očekivao. Odlično se slažem sa njim i nadam se da ćemo biti tandem.
Pomenuo si promenu trenera, koliko je teško to uraditi u toku sezone i koliko zavisi upravo od tima?

Ne znam koliko je to dobro uticalo na nas, s obzirom na to da smo nastavili da gubimo utakmice. Ja mislim da ćemo igrati sve bolje i bolje, jer čini mi se da je novi trener Meloun malo iskusniji od prethodnog trenera Sajlasa i mislim da bolje vodi utakmice. Kod Sajlasa nismo znali kakva je rotacija i kada ko ulazi u igru. Bilo je teško ulaziti u završnice tesnih utakmica i igrati dobro.

Pomenuo si u ranijem razgovoru da misliš da ćete ući u plej of. Da li i dalje smatraš da je to sigurna stvar?

Do pre desetak utakmica bila je to 100% sigurna stvar, sad imamo velike padove u igri, mislim da smo pali psihički od promene trenera. Ukoliko se brzo ne vratimo na nivo od pre desetak utakmica, teško ćemo ući u plej of. Međutim, sad imamo dobru poziciju, na šestom mestu smo...

Verovatno ne razmišljate da li vas u prvom kolu čeka Boston ili Vašington?

Ne. To sada nije bitno, važno je da se uđe u plej of.

Ako uđete u plej of, ko ulazi među 12 igrača za tu fazu?

Definitivno ću biti među igračima, čak se nadam da ću imati dobru minutažu, više od 10 minuta po utakmici. Na meni je da iskoristim sve moguće minute koje mi trener dâ.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: