Janković za B92: "Navratilova mi je bila idol"

Izvor: Nikola Oliæ

Nedelja, 13.03.2005.

18:09

Default images

Najbolja teniserka SCG Jelena Janković pobedom je startovala na Pacific Life Openu u konkurenciji dublova sa Emanuelom Galjardi iz Švajcarske. Njih dve slavile su nad Martinom Navratilovom i Svetlanom Kuznjecovom rezulatom 2:0, po setovima 6:2, 6:2. Zvaničnici WTA pre našeg razgovora objasnili su mi da imam u vidu da Jelena mora da žuri zbog nekih obaveza...

Jelena, prvo da ti čestitam na pobedi i drugo da te pitam: gde se zuriš?

"Idem da manekenišem! Biću model za neku lokalnu kompaniju. Idem posle razgovora sa tobom da se spremam, našminkaće me i srediti za reviju...," rekla je naša, očigledno, najlepša teniserka. 

Pobeda danas je bila laka, izgledala si opusteno i nasmejano, da li je tako zaista i bilo?

"Uživala sam na terenu, bilo mi je drago sto sam igrala sa mojom partnerkom (Ema Galjardi), ona je super devojka, mi smo se super slagale, smejale smo se i sve je išlo kako treba, tako da nismo imali razloga da se nerviramo. Dosta smo uživale, i urodilo je plodom - dobile smo 6:2, 6:2 a meni je posebno značajan bio podatak da sam igrala sa Navratilom, koja je legenda sporta”.

Navratilova je igrala tenis pre nego što si se ti rodila...

Da, kad sam počinjala da igram ona je bila moj idol i sad se posle mnogo godina desilo da igram protiv nje”.

Znači ovo ti je prvi meč protiv Navratilove?

"Pa da. Ja retko igram dublove posto je meni singl prioritet. Za dubl, ako uđem - uđem. Sada ću vise da igram dublove da bih popravila rejting i da bih ‘ušla’ na više turnira. Sada mi je dubl rejting slab, ulazim na dubl turnire sa wild cardom”.
Pomenula si igranje u singlovima - izgubila si od Ane Čakvetadze u tri seta - dobila prvi, izgubila druga dva. Da li je to bio umor posle Dubaija gde si igrala finale sa Davenport?

"Ceo meč sam odigrala poprilično loše, ni prvi set nisam igrala dobro ali se devojka malo uplašila - tako je izgledala. Prvi set sam igrala loše, a drugi još gore krenula, stigao me je umor, bilo mi je vruće, vrtelo mi se u glavi, nisam se dobro osećala na terenu, nisam imala energije, nisam se adaptirala. Kad fizički nisam dobro, igra se raspada, ne udaram loptu kako umem, pravim dosta grešaka”.

Da li te je nešto iznenadilo ovde u kalifornijskoj pustinji, podloga, temperatura...?

"Znala sam šta ovde da očekujem, igrala sam ovde ranije. Pre ovog turnira bila sam u Dubaiju pa sam onda došla u Beograd na jedan dan gde me je dočekao sneg i tek onda sam došla ovde gde me je dočekalo 30 stepeni, a osećaš kad da je 40. U Dubaiju sam igrala u 7 ili 9 uveče, po mraku, tako da nisam osećala vrućinu”.

Šta planiraš posle ovog turnira?

"Idem nazad na Floridu, tamo imamo stan. Kad su turniri u Americi, tamo svratim, a kad su u Evropi onda sam u Beogradu, to su mi dve baze”.

Gde provodiš vise vremena?

"Najviše vremena,  na žalost, provodim po hotelim. Igram stalno turnire i zivim od hotela do hotela..." rekla je Jelena i otišla na modnu reviju o kojoj možete više da pročitate u detaljoj reportaži sa Pacific Life Opena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: