Vizneski za B92: Pokušaću da zaigram u NBA

Plejmejker Crvene zvezde, Endrju Vizneski, najbolji je strelac tima u Gudjer ligi. Uz to, proveo je najviše vremena na terenu, vodeći je asistent i kradljivac lopti. Istina, vodi i po broju izgubljenih lopti, ali većina njih došla je početkom sezone, kada se "Viz" još nije najbolje snalazio u novom okruženju. Vizneski sada deli minute sa novim pojačanjem Zvezde, Džerodom Hendersonom.

Izvor: Milan Pavlica, novinar B92

Petak, 04.02.2005.

16:43

Default images

Nekadašnji plejmejker američkog koledža Senteneri očekuje uspešan nastavak sezone u crveno-belom dresu i nada se da će jednog dana ponovo dobiti šansu da udje u neki od NBA timova, kao što je to bilo uoči dolaska u Crvenu zvezdu...

Igrao sam sa Toronto Reptorsima i Sakramento Kingsima u letnjoj ligi. Proveo sam pripremni period sa njima. Bio sam veoma blizu potpisa za Toronto, ipak oni su odlučili da angažuju veterana Rejfera Olstona, koji je sada jedan od glavnih igrača tog tima. Posle toga dobio sam priliku da se okušam u Evropi i odlučio sam da dodjem u Zvezdu.

Kako je bilo raditi sa Torontom?  

Bilo je sjajno ali i teško, pogotovo kada vidite da ste toliko blizu igranja u NBA. Sigurno je da mi je bilo teško kada nisam ušao u tim, ali celo iskustvo će mi pomoći da se bolje predstavim ako ponovo dobijem šansu.
MN Press
I dalje si u kontaktu sa ljudima iz NBA?

Da, mnogi timovi su slali agente da me gledaju dok igram za Zvezdu. Mnogima od njih svidja se moj potencijal i način na koji doprinosim igri ekipe. Videćemo kako će se sve završiti...

Ko su najbolji igrači iz NBA sa kojima si, ili protiv kojih, igrao?

Sigurno Stefon Marberi, koji je jedan od najboljih plejmejkera, potom Kris Boš, centar Toronta, koji je tada završio prvu sezonu, a sa mnom je igrao preko leta. Le Bron Džejms, protiv kojeg sam igrao u letnjoj ligi..... Igrao sam sa mnogim odličnim igračima koji možda još nisu toliko poznati u NBA.

Ti si Njujorčanin, kao Stefon Marberi, Redži Frimen...čuo sam da mnogi profesionalci iz tog grada vole da leti igraju basket?

Da, to je dosta rašireno. Mi smo odrasli na otvorenim terenima. Postoji veliki rivalitet. Na tim asfaltnim terenima zapravo gradite svoje ime. Imamo čak i klubove, koji se medjusobno takmiče. Kao što je eto Crvena zvezda, postoje klubovi koji se takmiče za prestiž. Mnogi igrači su se pročuli upravo zahvaljujući "streetball"-u (prev. američki izraz za ulični basket i košarku).
MN Press
Koji su tereni u Njujorku najbolji za basket?

Stvari su se dosta promenile u poslednje vreme. Nekada je Raker park bio stecište pravih basketaša, ali  je sada isuviše komercijalizovan. Siguran sam da ste čak i vi čuli za Raker park...Pravi basket se sada može videti u ligama na Džerzi obali, pored plaže, itd.

U Zvezdi si od početka sezone. Dugo si odsutan iz Amerike, da li ti nedostaje kuća?

Da, veoma, moja porodica je veoma složna i jaka. Znaš kako je, dok sam odsutan mnoge stvari se dešavaju i ponekad me zaboli što nisam deo toga. Ali moji znaju zašto sam ovde i da ću se jednog dana vratiti kući....

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: