Divac za B92: "Iznenadićemo mnoge"

Izvor: Bratislav Ðorðeviæ

Nedelja, 31.10.2004.

22:26

Default images

Početak nove NBA sezone Vlade Divac mogao bi da dočeka na listi povređenih zbog toga što je na jednom od treninga pred početak priprema povredio leđa. Povratnik u redove trofejnih Los Anđeles Lejkersa ipak je optimista.

"Radim neke limitirane vežbe, bolje se osećam. Stvarno se nadam da ću biti spreman za početak sezone”, rekao je Divac za B92.

Posle nekoliko zajedničkih nedelja sa novim saigračima on ima vrlo  pozitivo mišljenje o "Lejkersima posle Šeka".

"Hemija je super... to nije falilo nijednoj ekipi u kojoj sam igrao, a sigurno da je to jedna stvar koju bih ja trebalo i da popravim kad se vratim. Imamo puno prostora za napredak, i jednog od najboljih trenera u istoriji... Mi smo nova, mlada ekipa i mnogi nas ne svrstavaju u favorite, što je OK. Ni ne bi trebalo da budemo favoriti, ali sam siguran da ćemo iznenaditi mnoge i napraviti dobar rezultat na kraju, pogotovo jer imamo Brajanta. On je po meni, sigurno najbolji košarakaš sveta u ovom trenutku i svi mi moramo da budemo u funkciji da pomognemo njemu da ostvari svoj cilj, a to je da ponovo osvoji titulu sa Lejkersima", dodaje Divac.
Nekad rivali, ove sezone zajedno - Kobi i Vlade
Posle Stojakovića sa kojim je igrao šest sezone u Sakramentu i po mišljenju mnogih značajno doprineo njegovom napretku do standardnog All-Star igrača, Divac bi ove sezone trebalo da bude mentor mladom slovenačkom reprezentativcu Saši Vujačiću.

"Non stop smo zajedno. Velika je razlika u godinama i gledajući ga – vidim sebe kada sam tek stigao u NBA. Pun je energije, želje za dokazivanjem. Veoma je talentovan i ima šanse da postane ne dobar, nego ekstra igrač. Imao je veliku sreću što je došao ovde, jer ovo je najbolja organizacija ne samo u NBA nego i uopšte u celokupnom sportu", smatra Divac.

Govoreći o situaciji u NBA pred početak nove sezone, Divac je ponovo istakao veliki kvalitet Zapadne konferencije.

"Interesantno... poslednjih četiri-pet godina stalno se govori o tome kako je Zapad jak, a ja bih rekao da je sada jači nego ikad. Kada pogledamo ko sve može da osvoji titulu... lako može da se dogodi da neki od sadašnjih favorita, u aprilu budu u situaciji da se bore za plej-of", zaključio je Divac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: