Jestrović: "Anderleht - nismo nimalo naivni"

I dok se pehar u domaćem prvenstvu podrazumeva, “ljubičasti” će ove sezone pokušati da ostave i zapaženiji utisak u Ligi šampiona. O predstojećoj utakmici sa Interom (snimak na TV B92), očekivanjima od tima i lično, domaćem šampionatu, navijačima na “Konstant Van der Štok” stadionu, Briselu, našim igračima u Belgiji, u intervjuu za B92 govori ljubimac navijača Anderlehta i nekadašnji igrač OFK Beograda, Bastije, Meca i Muskrona,Nenad Jestrović.

Izvor: Igor Vujièin B92

Subota, 25.09.2004.

14:33

Default images

Ovu sezonu počeo si sjajno, uz skoro gol po meču. Već 3 sezone si u Briselu, kakva su očekivanja ove godine ?

Dobro smo startovali u nacionalnom šampionatu. Anderleht igra jako dobro, bez obzira što smo napravili kiks na startu šampionata u prvoj utakmici protiv Muskrona. Zadovoljan sam i svojim igrama, očekujem da ću tako da nastavim i u Ligi šampiona već u sredu protiv Intera.

Dežurni kandidati za titulu i ove sezone su Briž i Anderleht. Nenad ipak očekuje i 28. zvezdicu za “ljubičaste”...

Mislim da smo Briž i mi i ove sezone najveći kandidati za šampionsku titulu. Ne treba tu zaboraviti ni Genk i Standard koji su loše startovali, ali koji imaju odlične ekipe i mogu da ugroze trenutno dva prvoplasirana tima. Ipak, Anderleh ima najkvalitetniju ekipu koja je na okupu već tri godine. Očekujemo i ove sezone šampionsku titulu, to i ljudi u klubu očekuju od nas
Iako prosečan konzument fudbala u Srbiji zna (a neki se i sećaju duela naših klubova sa timom iz Brisela) za veličinu Anderlehta, pogled na spisak trofeja govori sve:

Anderleht je osvojio tri kupa UEFA, jedan kup kupova, to je klub sa velikom tradicijom i čak 27 belgijskih šampionata. Igramo na stadionu koji je stalno pun, tu je obavezno 26-27 hiljada gledalaca. Zbog te činjenice mnogo lakše igramo pred svojom publikom, posebno ako se zna da svaki tim u Belgiji daje 200 posto mogućnosti kada igra protiv nas”.
Nenad je prošle sezone zbog povrede propustio veći deo takmičenja u Ligi šampiona. I ove sezone od reprezentativca SCG mnogo očekuju i navijači u uprava. Medjutim, početak ovogodišnje evro kampanje za našeg igrača nije krenuo po planu:

Mnogo mi je žao što me na startu ovogodišnje lIge šampiona pogodio peh. Ja nisam igrao na “Mestalji” protiv Valensije zbog visoke temperature. Razboleo sam se neposredno pred meč, i ostao sam u hotelskoj sobi da pratim taj duel. Izgubili smo 2:0, ali to je iza nas, sada se okrećemo narednim iskušenjima.

I pored startnog poraza Anderleht bi se pobedom u 2.kolu u poptunosti vratio u igru:

Sada nas očekuje meč sa Interom. Svi se nadamo da ćemo odigrati kako znamo i umemo. Na našem terenu nismo nimalo naivan protivnik. Ja ne pamtim kada smo izgubili evropski meč na našem “Konstant Vander Štok” stadionu. Očekujem u svakom slučaju tešku utakmicu, a svaku i najmanju priliku gledaću da iskoristim”.
Prednosti Anderlehta u dvoboju sa milanskim crno-plavima:

Igramo na prvom mestu uvek dobro na našem terenu, a tu je i činjenica da smo napadački orijentisani, ponekad i sa tri špica. Kao što sam već napomenuo igramo već 3 sezone zajedno, a to je za jedan tim izuzetno važno, da imate taj automatizam u ekipi”.

Gde preti najveća opasnost u duelu sa Adrianom, Stankovićerm,Veronom, Davidsom i kompanijom ?

Inter – ekipa ima sve zvezde u timu. Kada se uporedimo po primanjima, razlika je u njihovu korist ogromna. Imaju zaista mnogo kvalitetnih igrača, a predvodi ih Adriano koji je u izuzetnoj formi, tu je Deki Stanković koji je uvek standardan, ne treba zaboraviti da imaju i kvalitetnog trenera. Ukupno gledano odlična ekipa. Medjutim, danas ne igraju imena i ne pobedjuju timovi koji imaju najveće zvezde u jednom timu, već odlučuju želja za pobedom i trčanje”.
Počele su i kvalifikacije za SP 2006.godine. Po mnogima poslednja šansa za "plave" da se posle duže pauze vrate i zaigraju na jednom velikom takmičenju. Sledeći protivnik – Bosna i Hercegovina...

Vrlo bitna utakmica, biće jako teško, znamo kak igraju kod kuće, nisu izgubili godinama, Pokazatelj je i utakmica sa Španijom u Zenici gde su pomalo i nezasluženo ostali bez sva tri boda. Treba biti zadovoljan i bodom u Zenici. Znamo da nas očekuje mnogo utakmica kroz ove kvalifikacije. Već u narednom kolu dočekujemo San Marino, i sa eventualno 7 osvojenih bodova biće lakše. Verujem u ovaj tim i selektora, počeli smo sa 3 boda i to je najvažnije za dalje samopouzdanje ekipe".
Život u Briselu i naši igrači u Belgiji...

Mislim da svi znaju da je prva asocijacija na Brisel politika. Grad u kome su smeštene mnogobrojne političke institucije, ali i grad koji je nesrazmerno mali broju automobila koji se voze na ulicama. Veoma je interesantan, miran i prijatan za život.Od naših igrača u Belgiji, veoma dobro igra moj saigrač Goran Lovre, tu su još jedan reprezentativac SCG Dragutinović u Standardu, dok za Serkl Briž igra Pivaljević, a za gradskog rivala i našeg najvećeg konkurenta za titulu nastupa Ivan Gvozdenović. Nema nas puno ali smo zapaženi” izjavio je za B92 Nenad Jestrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: