Prosinečki za B92: "Više neću igrati fudbal"

Među akreditovanim hrvatskim novinarima na EURO 2004, nalazi se jedno veliko fudbalsko ime sa ovih prostora, Robert Prosinečki. Momak koji je sa Zvezdom osvojio titulu u Bariju, potom igrao i u madridskom Realu i Barseloni. Sada je sportski direktor „kluba iz Kranjčevićeve“ i stručni konsultant zagrebačkog „Večernjeg lista“.

Izvor: Zoran Panjkoviæ

Nedelja, 20.06.2004.

16:37

Default images

Kako ti izgleda hrvatska reprezentacija posle duela sa Francuzima?

Dobro smo odigrali protiv Francuza, pre svega drugo poluvreme, koje je bilo na izuzetno visokom nivou. Sjajno smo se nosili sa evropskim šampionom, a u pojedinim trenucima igrali smo i bolje od njega. Ne zaboravimo da su Francuzi ne samo favorit u grupi već i na čitavom šampionatu. Mogli smo čak da dodjemo do pobede i onda da razmišljamo o drugačijem stilu igre protiv Engleza. Ovako, moramo da idemo na pobedu. Mislim da nadigrati jedno vreme Francuze imati vodjstvo i na kraju propustiti priliku i za pobedu, znači za ovakvu ekipu veliki podstrek pred odlučujući meč sa Englezima“.

Stiče se utisak da ekipa sada igra znatno rasterećenije nego u prvom kolu protiv Švajcarske.
Protiv Švajcarske smo odigrali jednu od gorih utakmica. Igra nam je bila nikakva i sa takvom igrom i nismo mogli doći do gola. Mnogo smo očekivali, pogotovo kada smo igrali sa igračem više, ali ništa se nije dogodilo. Drugo poluvreme protiv Francuza je pokazalo da ovaj tim ima kvalitet. Ipak, ti igrači igraju po Nemačkoj, Engleskoj i Italiji, dakle sa takvim kvalitetom se mora nešto napraviti“.

Kako odigrati protiv Engleske?

Teško je odigrati dobro protiv Engleza, tako da bi morali rezultatski da se «vadimo» u tom meču.  Možda bi recept trebalo da bude ovo drugo poluvreme protiv Francuza, ali ne smemo zaboraviti da Englezi imaju sjajan vezni red, možda i najbolji na čitavom šampionatu. Ma, treba odigrati muški, pa šta bude. Ako posle toga dodje dobar rezultat, super, ako ne, nije smak sveta. Ipak su i Francuzi i Englezi medju najboljim ekipama na šampionatu“.

Prošle godine si imao dvostruku funkciju u Zagrebu, igrač i sportski direktor. U kom pravcu će se dalje kretati tvoja karijera?
Više neću igrati fudbal, nisam imao oproštajni meč, niti ću. Možda ću igrati mali fudbal, ali veliki... teško. Prihvatio sam funkciju sportskog direktora NK Zagreba i videćemo kako će se stvari odvijati na tom planu. To je u hrvatskim uslovima uvek bio dobar i stabilan klub. Mi u Zagrebu moramo da imamo dva jaka kluba. Imamo sjajne uslove, jedan od najboljih kampova u Hrvatskoj, dolazi puno dece i mislim da se uz takve uslove dosta toga može napraviti“.

Da li pratiš dešavanja u Beogradu? Prošle godine Partizan u ligi šampiona, sada se i tvoj bivši trener vratio u Zvezdu.

Pratim, kako da ne. Imam mnogo prijatelja u Beogradu i znam manje-više šta se tamo dešava. Znam da je Zvezda prvak i da ima dobar tim. Čujem da se i Ljupko Petrović vratio u klub. Sreli smo se nedavno u Orašju kada su igrale mlade selekcije Bosne i Slovenije, pa smo se ispričali. Drago mi je što se vratio u Zvezdu, svi znamo njegove kvalitete, on je super trener i može svašta da napravi sa crveno-belima“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: