Oštro saopštenje Barselone – ovo je napad na katalonsku instituciju

Fudbalski klub Barselona odgovorio je oštrim saopštenjem Sevilji posle odluke rukovodstva Andalužana da ne prisustvuju meču dva tima u petak uveče.

Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta
Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Niko od čelnika Sevilje se nije pojavio u loži pored najviših rukovodioca katalonskog kluba kako tradicija nalaže što su u Barseloni shvatili kao uvredu.

Razlog takvog poteza gostiju je "slučaj Negreira" koji drma katalonski klub zbog čega je pod istragom. Iz Sevilje otuda nisu želeli da sede društvu čelnika kluba koji se tereti da je podmićivao sudije.

Hose Maria Bartomeu i Sandro Rosel, bivši predsednici Barselone takođe će biti saslušani kada za to dođe vreme, a aktuelni prvi čovek kluba Đoan Laporta sada je na najjačem udaru zbog teških optužbi.

Podsetimo, Barselona se sumnjiči da je godinama uplaćivala novac na račun bivšeg visokog člana Sudijske komisije, pomenutog Negreire, te tako uticala na delegiranje sudija i arbitražu u njenu korist na utakmicama.

Negreira je navodno dobio skoro 7 miliona evra tokom godina od Barselone.

Sada kada je istraga zvanično pokrenuta (u četvrtak), iz Sevilje nisu želeli da budu na utakmici uz članove uprave Barse, a pre meča su o tome obavestili javnost.

U toku večeri, stigla je reakcija druge strane. Vrlo oštra i nedvosmilena.

"FK Barselona želi javno da kaže da odbacuje neopravdani i neprimereni napad Sevilje, kluba koji je danas odbio da sedne za sto na ručku direktora uoči meča dva tima na stadionu Monžuik gde su predstavnici gostujućeg kluba takođe odbili da prisustvuju u počasnoj loži. Pored ovog prezira, andaluzijski klub je poslao saopštenje javnosti u kojem pokazuje "ogorčenje i odbacivanje prakse bivših čelnika FK Barselone optuženih za "slučaj Negreira” i najavljuje svoje odsustvo u loži danas. Barselona shvata da je ovo napad na katalonsku instituciju i neprihvatljiv prekršaj. Takozvani "slučaj Negreira" ne može poslužiti kao izgovor za ovakve radnje jer je sudski postupak u preuranjenoj istražnoj fazi i pozicioniranje FK Sevilje jasno prejudicira činjenice koje ni u kom slučaju, ni u jednom od svojih preliminarnih i hipotetičkih klasifikacija nisu akreditovane", kaže se između ostalog u saopštenju Barselone.

Barselona je ovim saopštenjem jasno stavila do znanja Andalužanima da nadalje prekida svaki vid saradnje sa tim klubom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu