Čeferin veruje Balkancima – Albanac novi potpredsednik UEFA

Armand Duka, prvi čovek albanskog fuddbala, u utorak je na sastanku borda UEFA u Limasolu izabran za novog potpredsednika ove organizacije.

Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA/LUCA ZENNARO
Foto: EPA/LUCA ZENNARO

Duka je na toj poziciji zamenio Španca Luisa Rubijalesa koji je stupio sa te pozicije zbog skandala tokom dodele nagrada španskim fudbalerkama, kada je jednu poljubio u usta.

Posle najvećeg priznanja u karijeri ovaj 60 - godišnji funkcioner kaže da se oseća "ponosno i počastovano" zbog ukazanog poverenja najveće fudbalske organizacije.

"Želim da podelim sa vama vest da mi je od danas poveren zadatak potpredsednika UEFA. Veoma sam počastvovan poverenjem koje mi je ukazao Evropski fudbalski komitet. Ovo je nesumnjivo velika privilegija, ali u isto vreme i veliko priznanje za albanski fudbal i veliki posao koji je urađen proteklih godina. Albanska fudbalska zajednica od danas ima mesto u upravnom odboru evropskog fudbala i zajedno ćemo dati svoj doprinos napretku i razvojnim strategijama fudbala širom Evrope. 26. septembar 2023. ostaće istorijski datum za albanski fudbal i to ne samo zato što nam je velika porodica evropskog fudbala, UEFA, poverila organizaciju Evropskog prvenstva za 17-godišnjake 2025. godine."

Podsetimo da je Duka još jedan u nizu funkcionera i operativaca u Nionu koji dolaze sa prostora Balkana.

Čeferin je ne tako davno imenovao Zvonimira Bobana za šefa razvoja fudbala, Srbin Zoran Laković je direktor za nacionalne selekcije, dok je Dejan Savićević član UEFA savetodavnog odbora.

Veliki broj i onih manje znanih zaposlenih u UEFA takođe dolazi sa prostora ex-yu teritorije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu