Nova vest
Fudbal

Nedelja, 11.06.2023.

00:06

Voker emotivno: Mama nije imala ni za sladoled, a gledaj nas sada...

Defanzivac Mančester sitija ushićen, van sebe je posle osvajanja Lige šampiona čime je Gvardiolin tim krunisao najbolju sezonu u istoriji kluba.

Izvor: B92

Autor:B92

Voker emotivno: Mama nije imala ni za sladoled, a gledaj nas sada...
Foto: Profimedia.rs

U momentu nabujalih emocija posle pobede nad Interom, Kajl Voker se prisetio svog dečaštva, prvih fudbalskih koraka, siromaštva, te slike su mu se ređale jedna za drugom u prelepoj istabulskoj noći.

"Van sebe sam od sreće, ostao sam bez reči. Moj san se ostvario, uspeo sam ovo da ostvarim sa klubom. Postići ovo, ovu triplu krunu, je nešto neverovatno", vidno uzbuđen bio je Gvardiolin defanzivni adut.

Nije ga bilo u startnoj postavi ali je od 82. minuta osetio draž finala.

"Uvek budem razočaran kada ne igram ali imam 33 godine. Sada dajem primer mlađima. Održao sam im govor pre meča, rekao sam im da mi ovaj klub toliko znači, da žeim da osete ono što i ja osećam. Rekao sam im da je moj san u njihovim rukama. Bez presije. Ne može niko da kaže da je Inter više zaslužio pehar od nas ili da smo mi od njih. Ovde smo se zasluženo našli i oni i mi. Neko je na kraju morao da izgubi".

Teško je Vokeru bilo da obuzda emocije, nije se ni trudio...

"Emocije igraju ovde veliku ulogu. Ovakva prilika sigurno utiče na nas. Prošli put smo izgubili finale i sada osvojiti pehar je neverovatna stvar. Šta da vam kažem, živim san. Majka i otac su bili ovde, na tribinama. Tamo odakle dolazim, iz Šefilda, nije lako. Sećam se da mama nekada nije imala ni sladoled da mi kupi. Biti sada ovde sa njima, toliko sam zahvalan na tome", sijao je od sreće i ponosa Voker.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve