Nova vest
Fudbal

Subota, 10.06.2023.

21:55

B92.net na finalu LŠ: Ako je ovako i na "Etihadu"...

Da je nastanjen navijačima Sitija, Istanbul ne bio bio poznat kao živopisan grad.

Izvor:

Autor:

B92.net na finalu LŠ: Ako je ovako i na
EPA/EFE

Štaviše, stiče se utisak da su deo postojeće biti grada na Bosforu "isisali" ove subote.

Tokom dana su na ulicama pokušavali da poberu simpatije lokalnog stanovništva, ali im je ono okrenulo leđa.

Englezi su u Tursku mahom došli da se provedu, a Italijani da podrže voljeni tim. Potvrdu smo dobili i na samom meču.

Deo sa navijačima "nerazura" je bio pun sat-dva pred početak meča, dok su se "građani" zadržali u fan zoni iako se isprva stekao utisak da je u pitanju problem sa organizacijom, odnosno odsustvom iste sa čime smo imali priliku i sami da se upoznamo.

Nije bilo ništa bolje ni kada su došli. Ubrzo ih je indisponirala predstava protivnika na suprotnom kraju, pa su veći deo prvih 45 minuta proveli prikovani za sedišta u tišini.

Šta drugo i da radiš kada protivnik nadjača zvižducima tvoje navijanje prilikom predstavljanja navijača, a kada njihovi dođu na red tvoje niko i ne čuje.

Možda je i to razlog zašto Siti nije uspeo da postigne gol, uprkos ulozi velikog favorita koju su im svi pripisali.

Izostala je bilo kakva koreografija (koja zato jeste viđena kod Italijana), dok su se navijačke pesme svele na ponavljanje imena svoje ekipe.

Na terenu Siti zaista jeste bio bolji, ali mreže za sada miruju. Imao je Bernardo Silva dobar pokušaj, Erling Haland je najopasnije pripretio, a udarac iz daljine je oprobao i Kevin De Brujne.

Belgijanac, barem na ličnom planu, ni ovo finale neće pamtiti po dobrom jer se povredio i bio je primoran da izađe. To mu se desilo i pre dve godine u finalu protiv Čelsija. Tada je izašao u 60. minutu nakon duela sa Ridigerom.

Siti je to finale izgubio, a da li se nešto "crta" ili ne, ostaje da vidimo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve