Nova vest
Fudbal

Subota, 10.06.2023.

16:32

Vlasnik Sitija tek drugi put će gledati ekipu uživo od kada je kupio klub

Šeik Mansur je pre 15 godina preuzeo nebeskoplave iz Mančestera i od tada je samo jednu utakmicu gledao sa tribina - danas će drugu u Istanbulu.

Izvor: B92

Autor:B92

Vlasnik Sitija tek drugi put će gledati ekipu uživo od kada je kupio klub
Foto: Profimedia.rs

Prema navodima brojnih engleskih medija, Mansur će na finalu Lige šampiona biti u društvu predsednika kluba Kaldona Al-Mubaraka, uz još nekolicinu saradnika, i biće mu to tek druga utakmica Sitija koju će gledati uživo od kada je kupio klub - sada već davne 2008. godine.

Prvi i jedini put do sada gledao je Siti 2010. godine kada je ekipa savladala Liverpul 3:0.

Predsednik kluba Al-Mubarak redovniji je na mečevima "Građana", čovek je od najvećeg poverenja šeika Mansura koji obavlja i funkciju premijera Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Nedavno je u sklopu svog državničkog angažmana ugostio predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog.

Kako bilo, za finale Lige šampiona, drugo otkad je preuzeo klub, našao je vremena i očekuje ništa manje do najvrednijeg pehara.

Od kada je šeik Mansur stao na čelo Sitija, mančesterski klub je osvojio sedam titula Premiejr lige, tri FA Kupa, šest pehara Liga Kupa i redovan je učesnik Lige šampiona od 2012. godine.

Siti je jednom igrao polufinale (2016) i jednom finale elitnog evropskog takmičenja (2021, poraz od Čelsiaj 1:0).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve