Nova vest
Fudbal

Subota, 10.06.2023.

16:08

Gazda Totenhema predstavio novog i isprozivao bivšeg trenera

Prvi čovek premijerligaša iz Londona Daniel Levi je tokom predstavljanja rekao da je Italijan sve radio u suprotnosti sa idejama kluba.

Izvor: B92

Autor:B92

Gazda Totenhema predstavio novog i isprozivao bivšeg trenera
Foto: Profimedia.rs

Levi je hteo napadački, ofanzivan i efikasan Totenhem, a od Kontea je dobio tim koji baš i nije bio atrakcija za gledanje. Poznato je i kako se završila saradnja Totenhema i Kontea - burnim razlazom uz oštre reči Italijana na jednoj od poslednjih pojavljivanja pred medijima u ulozi menadžera "Pevaca".

Konte je prošlost, a Australijanac Angelos Postecoglu sadašnjost kluba koji beskonačno traži da osvoji bilo kakav trofej.

Na promociji novog menažera, Levijeve reči su previše jasno aludirale na Konteov opusu klubu da je malo ko mogao da pomisli da tu ima neke slučajnosti.

Evo šta je Levi rekao:

"Doneli smo zdravorazumsku odluku da želimo trenera koji razume šta mi zapravo želimo kao klub, a to je da igramo napadački fudbal, da ubedimo sve da sa uživanjem dolaze na naše utakmice i da se zabave, i nekoga ko razume važnost naše akademije", poručio je Levi.

Jasno, veći deo ove izjave odnosio se na Konteov stil igre, defanzivan, onakav kakav je oduvek bio, ali to nije ono što je bila ideja kluba sa Italijanom. Konte je, podsećamo, u martu dobio otkaz posle eliminacije iz Lige šampiona od Milana u dvomeču u kojem engleski tim nije postigao nijedan gol.

Konte je tada kritikovao Levija da je krivac za konstantne neuspehe kluba, objasnivši da ako takav trend rezultata traje godinama onda mora biti da je odgovornost na upravi, a ne na igračima i trenerima koji se menjaju.

Novi menadžer imaće jasan zadatak ispred sebe - da raidi sve suprotno od Kontea.

Doskorašnji menadžer Seltika potpisao je četvorogodišnji uovor sa Totenhemom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve