Nova vest
Fudbal

Petak, 09.06.2023.

13:01

Englezi zabranili brisanje lopti pre izvođenja auta

Sve engleske lige, osim dva najviša ranga, ubuduće će se pridržavati pravila koje su izglasali klubovi čime su praktično onemogućeni centaršutevi rukama.

Izvor: B92

Autor:B92

Englezi zabranili brisanje lopti pre izvođenja auta
Foto: Starsport/Pedja Milosavljevic

Zajednica Engleskih fudbalskih liga (EFL) donela je odluku da od naredne sezone igrači neće moći da se posluže krpom, peškirom ili bilo čime sličnim da prebrišu loptu, ako je mokra, te tako olakšaju sebi izvođenje auta.

Svi klubovi koji nisu pod okriljem FA su glasanjem izdejstvivali zabranu brisanja mokrih lopti za naredne sezone.

Ovo pravilo onemogućiće igrače da se posluže, na primer, tkaninom bačenom iz publike kao što je to bio slučaj na meču Roterama u novembru, kada je jedan navijač skinuo džemper i dodao ga fudbaleru, da ovaj njime prebriše klizavu loptu pre ubacivanja iz auta.

Iako to neće mnogo uticati na samu igru, svedoci smo da je u prošlosti bilo slučajeva kada je suva lopta u pravim rukama bila itekako ubojito napadačko oružje nekog tima.

Svi ljubitelji fudbala dobro se sećaju centaršuteva koje je iz auta redovno saigračima delio čuveni Rori Delap, a igrači solidnih bacačkih karakteristika mogu se naći i u ovim engleskim ligama.

Ubuduće će im zadatak dalekometnog izbacivanja definitivno biti otežan ako lopta bude mokra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve