Nova vest
Fudbal

Petak, 09.06.2023.

11:06

Insajderska priča o Mesiju: Zahtevao je da ne trenira ujutru, nisu mu to dozvolili

Boravak Lea Mesija u Parizu bio je kao loša veza koja nikad nije počivala na ljubavi - o tome svedoče i reči nekadašnjeg igrača ovog tima.

Izvor: B92

Autor:B92

Insajderska priča o Mesiju: Zahtevao je da ne trenira ujutru, nisu mu to dozvolili
Foto: Profimedia

Argentinac je doneo Parižanima nekoliko spektakularnih utakmica, titule prvaka Francuske, ali ne i ono zbog čega je doveden - trofej Lige šampiona.

Na kraju, otišao je ispraćen zvižducima. I to je sve što bi trebalo da se zna o odnosu svetskog prvaka i ultrasa Parižana.

Navijači mu nisu oprostili totalnu nezainteresovanost za klub, za grb, česta odsustva u "marketinške svrhe", a sigurno već i sami znaju ono što je sada široj javnosti predočio i nekadašnji igrač PSŽ Žerom Roten.

Bivši francuski reprezentativac je u svom podkastu "Rothen s'enflamme" obelodanio da je Mesi često tražio da mu se ugađa po mnogim pitanjima.

"Sećate li se dana kada je napustio trening? U klubu su to hteli da zataškaju pa su rekli da je zbog povrede, ali to nije bila istina. Razlog je bio taj što mu se nije dopalo kako se radi na treningu pa se naljutio. Samo se okrenuo i otišao u svlačionicu, na tuš, pa kući. Taj potez samo pokazuje koliko je poštovao svoje saigrače i trenere", priča Roten.

Nije to bilo samo tada, kaže. Mesi je imao još neke zahteve koji drugim igračima nisu padali napamet. Na primer - da ne trenira u jutarnjim satima.

"Često je zahtevao da treninzi ne budu prepodne nego kasnije. Nije želeo da trenira ujutru. Rekao je stručnom štabu da treniranje ujutru nije dobro i da bi trebalo da trening bude popodne. Srećom, ljudi iz stručnog štaba ga nisu poslušali. I to je dokaz da je želeo da menja stvari na svoju ruku i koliko nije želeo da se prilagođava", kaže Roten na kraju.

U Pari Sen Žermenu mogu da odahnu - Mesi je napustio klub i uputio se ka SAD gde će potpisati za Bekamov Inter Majami.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve