Vazura o dugu Partizana, treneru i strancima

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura otkrio koliko su crno-beli u minusu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

"Bilo je javno, 35.000.000 evra u decembru prošle godine. Onda smo u martu izmirili jedan veći deo obaveza prema igračima i klubovima. Dug se kreće od 30 do 35 miliona evra. Malo ide gore, malo dole", rekao je Vazura za Informer.

Prema njegovim rečima Partizan neće menjati trenera.

"Igor Duljaj je trener Partizana. On sad priča sa Ivicom Kraljem, radi svoj posao i sprema pripreme. Na osnovu njihovih izveštaja ćemo doneti odluke“, rekao je Vazura i dodao da su stranci su izrazili želju da ostanu u klubu.

"Partizan može da zadrži kostur tima, ali moramo mnogo i da menjamo. Imali smo lošu sezonu, iako je polusezona bila dobra. Imali smo normalne rezultate u ligi, druga polusezona je bila katastrofalna. Na to je uticala i promena trenera u teškom periodu. Ne možemo da sudimo o treneru na osnovu tri meseca. Ono što smo pričali sa Rikardom i njegovim menadžerom, on ima želju da ostane. Menig ima želju da ostane, Natho ima još godinu dana ugovora, a ko bude odigrao 50 odsto utakmica, ugovor se automatski produžava. I Dijabate ima ugovor, pričali smo sa njegovim menadžerom, trebalo bi da ostane. Duljaj je sa njim u redovnom kontaktu. Očekujemo ih na prozivci, možda stranci dolaze malo kasnije“.

Govorio je Vazura i o dva poslednja aktuelna imena, koja su se pominjala kao pojačanja crno-belih - Uroš Đurđević i Ognjen Vranješ.

"Đurđević je bio u poseti klubu sa svojim ocem i menadžerom. Kad god je na odmoru, dođe da poseti klub i jedan je od igrača koji je stvarno ostavio dobar utisak u Humskoj i dobar je momak. Imao je lepu karijeru posle Partizana. On ima ugovor do 2027. Njemu su vrata Partizana uvek otvorena. Malo smo pričali o nekoj opciji pozajmice. On je uvek raspoložen da se vrati u Partizan, ali tu se pita i klub. Oni žele da ga transferišu. Partizan bi voleo da ga ima u svojim redovima. Ognjen Vranješ tri godine unazad dolazi da gleda utakmice Partizana. On jeste zanimljiv Partizanu, jesmo pričali s njim. Medijska hajka se vodi protiv njega, neopravdana je. Mi treba kod njega da gledamo fudbalske kvalitete, a ne nešto drugo. Ostavićemo to kao otvoreno pitanje. Isto su problemi bili kada su dolazili neki igrači koji su igrali za Zvezdu. Sećate se, kad je dolazio Ožegović, isto je bio problem, pa je on dokazao lojalnost klubu na terenu. Tako što je izašao na teren i bio dobar igrač, najbolji u nekim utakmicama. Ukoliko se napravi dogovor sa Ognjenom, onda će sigurno morati da daje 200 odsto na terenu, a iz onoga što sam pričao s njim, verujem da on to može", poručio je Vazura.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu