Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 08.06.2023.

20:00

Kolubara se žali u Lozani: Vraćaju se bodovi?

FK Kolubara iz Lazarevca obratili su se Sudu za sportski arbitražu (CAS) u Lozani.

Izvor: SN

Autor: SN

Kolubara se žali u Lozani: Vraćaju se bodovi?
Foto: Profimedia

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije, posle dojave UEFA, oduzela je Kolubari devet bodova, zbog dva sumnjiva meča.

O svemu ovome se Kolubara i zvanično oglasila.

Kako javlja "Mocartsport", predstavnici kluba iz Lazarevca, napomenuli su da je "odluka Disciplinske komisije doneta uz flagrantno nepoštovanje procesa", a uz to i da nisu imali uvid u dokaze na osnovu kojih su kažnjeni.

Takođe, Lazarevčani su istakli da je Kolubara jedan od retkih klubova koji je ovako kažnjen, kroz više od 100 slučajeva i istraga koje su pokrenute na inicijativu Evropske kuće fudbala (UEFA).

Kao jedan od argumenata, čelnici Kolubare naveli su slučaj RFK Novi Sad, u kojem je vojvođanski klub oslobođen optužbi zbog nedostatka dokaza. Uz to, Lazarevčani zahtevaju da Sud deluje u što kraćem roku, s obzirom na to da je početak nove sezone zakazan za 22. jul, i da situacija može uticati na pregovore sa sponzorima i igračkim kadrom.

Samim tim, iz Kolubare zahtevaju da kazna bude poništena, i da tabela za proteklu sezonu bude obnovljena uz nadoknađenih devet bodova, čime bi tim iz Lazarevca bio devetoplasiran sa 41 bodom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve