Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 08.06.2023.

09:05

Mojs: Nisam mogao da se radujem kao Murinjo, trava je bila suva! VIDEO

Fudbaleri Vest Hema osvojili su evropski trofej posle 43 godine.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Mojs: Nisam mogao da se radujem kao Murinjo, trava je bila suva! VIDEO
Foto: Profimedia/Lukas Kabon / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Golom Džeroda Bouvena u 90. minutu pobedili su Fiorentinu u finalu Lige konferencija sa 2:1, a najsrećniji čovek na stadionu u tom trenutku bio je menadžer "čekićara" Dejvid Mojs.

Potrčao je kraj aut linije u proslavi gola, a na pitanje šta mu je tada prolazilo kroz glavu, Mojs je rekao:

"Kada je Boeuven krenuo u kontru išao sam ka aut liniji. Ako će neko dati gol, onda je to Džerod, mislio sam. Kada je uzeo loptu, pomislio sam, ovo je trenutak, Džerod će to uraditi. Bio sam na pola puta, nisam mogao da uradim potpuno u stilu Žozea Murinja jer ja ne mogu da ukližem na kolenima, a i trava je bila prilično suva! Tako da sam se uplašio da ću pasti na stomak. Zato sam samo potrčao. Pričao sam sa Džerodom o tome. Kada je povukao ka golu, pomislio sam, neće valjda VAR da dosudi ofsajd? Ima li šanse za ofsajd? Onda sam se koncentrisao na loptu, Džerod je imao petlju da je pošalje u mrežu. Golman je pomalo bio na njoj, trebalo je vremena da uđe. Dati gol u poslednjem minutu, dati nam šansu da se držimo toga do kraja, sjajno".

Mendažer Vest Hema je svoju medalju okačio oko vrata 87-godišnjem ocu.

"Da, on je bio prvi na kog sam pomislio da bi trebalo da nosi tu medalju. Gledao je mnogo toga svih ovih godina i nije imao takav trenutak. Nadam se da je uživao u tome i da će sa mnom i dalje slaviti", dodao je Mojs.

Na pitanje šta mu lično znači trijumf u ovom takmičenju, rekao je da ovo velika stvar za ceo londonski klub.

"Poslednje dve godine u Evropi bile su neverovatno putovanje za Vest Hem. Prošle godine smo osvojili grupu i stigli u polufinale. Ove godine smo ostali neporaženi, a dobili smo grupu. Niko nije osvojio finale od igrača, tako da je bilo sjajno uraditi ovako nešto u Evropi. Timovi dođu u završnicu, ali teško je uraditi to na kraju. Imate timove koji se muče u Premijer ligi, a dobro igraju u Evropi. Tako da im treba čestitati. Jednu razočarajavuću sezonu smo pretvorili u super sezonu. I igrači su bili zaista odlični tokom nje".

Osvrnuo se i na incident kada je Kristijan Biragi pogođen novčićem u glavu u 43. minutu.

"Mislim da će klub izdati saopštenje o svemu u pravi čas", poručio je kratko Mojs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve