Nova vest
Fudbal

Sreda, 07.06.2023.

19:05

Serija A menja naziv za inostranu publiku

Italijanska Serija A imaće drugačiji naziv za publiku van Apeninskog poluostvra.

Izvor: B92

Autor:B92

Serija A menja naziv za inostranu publiku
Foto: Profimedia

To je izjavio Luiđi de Siervo, direktor italijanske Serie A, u razgovoru za španski list As.

Kako se navodi, u razgovoru s italijanskom vladom De Siervo i njegovi saradnici odlučili su da brendiraju Seriju A kao "Serie A - Made in Italy" u ostatku sveta.

"Krenuli smo u vraćanje svog nekadašnjeg položaja u svetskom fudbalu. Pokušavamo da napravimo što zanimljiviji proizvod za publiku. Efektivna igra je dve trećine vremena utakmice i mi želimo ovu poslednju trećinu učiniti maksimalno zanimljivom. Uzeli smo naprimer kamere kakve se koriste u snimanju filmova. Moramo se danas takmičiti sa servisima poput Amazona i Netfliksa, koje ljudi gledaju u slobodno vreme",
rekao je De Siervo.

Moglo bi se reći da su se italijanski klubovi ove sezone vratili u sam vrh evropskog fudbala, pošto su igrali u finalima svih evropskih takmičenja.

Fiorentina večeras igra u finalu Lige konferencija, Roma je bila u finalista u Ligi Evrope, dok će se Inter boriti za titulu u Ligi šampiona.

"Nije to slučajno. Radimo na proizvodu koji privlači nove ulagače. Moramo da popravimo svoje stadione, jer imamo predivne gradove i bogatu istoriju. Uz sve to, četiri različite ekipe osvojile su Skudeto u poslednje četiri godine, što se nije dogodilo ni u jednoj drugoj ligi", rekao je De Siervo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve