Nova vest
Fudbal

Sreda, 07.06.2023.

20:00

Tragedija Fiorentine – Vest Hem u 90' osvojio Ligu konferencije!

Fudbaleri Vest Hema drugi su osvajači Lige konferencije, pošto su u finalu u Pragu savladali Fiorentinu rezultatom 2:1 (0:0).

Izvor: SS

Autor: SS

Tragedija Fiorentine – Vest Hem u 90' osvojio Ligu konferencije!
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Baš kao što se očekivalo, utakmica je bila prilično tvrda i bez puno lepršavosti. Pravo evropsko finale koje je obilovalo velikom borbom, sa puno duela, čak i razbijenih glava i usana

Glava čija je stradala je kapitena Fiorentine Biragija i to kada su ga čašom pogodili navijači Vest Hema.

Usna čija je stradala je Luke Jovića, koji je u nadoknadi prvog poluvremena postigao gol poništen zbog ofsajda, a tom prilikom je zaradio rasekotinu zbog koje se više nije vraćao u igru u drugom delu.

I to je praktično bilo sve vredno pomena u prvih 50-ak minuta igre, a posle velikog odmora ekipe su nastavile nesmanjenim intenzitetom da se bore za svaki pedalj terena.

Jedan potez mogao je promeni tok meča i on se desio u 58. minutu kada je Biragi nesmotreno igrao rukom u duelu sa Bovenom, a Karlos Del Sero Grande posle VAR asistencije dosudio jedanaesterac.

Nikola Milenković i ostali igrači Fiorentine nisu mogli da veruju, ali odluka je bila doneta i penal je u vođstvo Vest Hema pretvorio Benrahma.

Momentum je u potpunosti prešao na stranu engleskog tima, ali samo pet minuta kasnije sve se promenilo.

Đakomo Bonaventura je izveo pravu malu majstoriju i pravo niotkuda su "ljubičasti" izjednačili.

Samo četiri minuta kasnije mogli su do potpunog preokreta, jer je Mandragora imao sjajnu priliku za gol, ali je sa oko 15 metara bio za malo neprecizan.

I onda smo dobili rasplet u poslednjih pet minuta. Najpre je Lukas Paketa izgubio loptu u svojoj opasnoj zoni, što Amrabat nije kaznio šutem sa distance. Koji minut kasnije Paketi se sreća još jednom osmehnula, ali na drugoj strani.

Fiorentina je izgubila loptu na centru, a Paketa taj poklon odmah iskoristio za pas ka Bovenu koji je pobegao odbrani i matirao Teračana za 2:1.

U treptaju oka Vest Hem je došao do prednosti koju više nije ispuštao i osvojio je Ligu konferencije za sezonu 2022/2023.

Srbi iz Fiorentine, dakle, nisu uspeli da dođu do ovog evropskog trofeja.

Nikola Milenković je odigrao ceo meč, Luka Jović prvo poluvreme, a Alekse Terzića nije bilo u timu "ljubičastih".

Sva dešavanja iz prestonice Češke pratili smo iz minuta u minuta putem Live BLOG-a na B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve