Nova vest
Fudbal

Sreda, 07.06.2023.

12:52

PSŽ mora da plati odštetu Galtijeu, moraće i Bajernu za Nagelsmana

Upravu Pari Sen Žermena koštaće jednostrani raskid saradnje sa odlazećim trenerom, a poveću sumu moraće da odvoje i za Bavarce.

Izvor: B92

Autor:B92

PSŽ mora da plati odštetu Galtijeu, moraće i Bajernu za Nagelsmana
Foto: Profimedia.rs

Pored Julijana Nagelsmana, u igri da nasledi Galtijea je i Luis Enrike koji je trenutno slobodan.

Doskorašnji trener Bajerna je najavljen na razgovorima sa Parižanima danas ili sutra, prenose francuski mediji, i ukoliko ubedi potencijalne poslodavce da je pravi izbor za posao osim što će započeti novu eru u klubu - doneće i "dupli trošak" PSŽ-u.

Naime, Nagelsman je i dalje pod ugovorom sa Bavarcima (8 miliona po sezoni, trogodišnji ugovor) i pošto je situacija takva kakva jeste, Bajern će tražiti kompenzaciju kako bi dao "čiste papire" treneru.

Istovremeno, PSŽ ima obaveze i prema Galtijeu - kojeg samo što nije otpustio, s obzirom na to da Francuz ima važeći ugovor do 2024. godine (u PSŽ zarađuje 665.000 mesečno).

Tako će Parižani vrlo moguće doći u situaciju da moraju da plate obeštećenje za bivšeg i budućeg trenera i naravno visoku platu Nagelsmanu.

Prema navodima francuskih medija, PSŽ će Bajernu morati da plati između osam i deset miliona evra, ukoliko se dogovori sa nemačkim stručnjakom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve