Nova vest
Fudbal

Utorak, 06.06.2023.

19:30

Mančini saopštio spisak fudbalera za završnicu Lige nacija

Selektor fudbalske reprezentacije Italije Roberto Mančini saopštio je spisak igrača za završni turnir u Ligi nacija, na kome su petorica igrača Intera.

Izvor: B92

Autor:B92

Mančini saopštio spisak fudbalera za završnicu Lige nacija
Foto: Profimedia/Emmanuele Mastrodonato/Li/SIPA

Selektor je pozvao Frančeska Ačerbija, Alesandra Bastonija, Federika Dimarka, Matea Darmijana i Nikola Barelu, koji će se reprezentaciji priključiti posle subotnjeg finala Lige šampiona u Istanbulu protiv Mančester sitija.

Italija već nekoliko dana trenira na Sardiniji i priprema se za završnicu Lige nacija koja se igra u holandskim gradovima Roterdamu i Enshedeu.

Selekcija Holandije u prvom polufinalu 14. juna u Roterdamu igra protiv Hrvatske, a dan kasnije u Enshedeu igraju Italija i Španija. Utakmica za treće mesto i finale na programu su 18. juna.

Iz italijanske ekipe su zbog povreda ispali Mateo Pesina i Domeniko Berardi, a pozvan je Mateo Retegi, posle dva gola za reprezentaciju u martu.

Na spisku su golmani: Đanluiđi Donaruma (Pari Sen Žermen), Aleks Meret (Napoli) i Giljermo Vikario (Empoli).

Odbrambeni igrači: Frančesko Ačerbi (Inter), Alesandro Bastoni (Inter), Leonardo Bonuči (Juventus), Mateo Darmijan (Inter), Đovani Di Lorenco (Napoli), Federiko Dimarko (Inter), Leonardo Spinacola (Roma) i Rafael Toloi (Atalanta).

Igrači sredine terena: Nikolo Barela (Inter), Brajan Kristante (Roma), Davide Fratezi (Sasuolo), Žoržinjo (Arsenal), Lorenco Pelegrini (Roma), Marko Verati (Pari Sen Žermen) i Nikolo Zaniolo (Galatasaraj).

Napadači: Federiko Kjeza (Juventus), Vilfred Njonto (Lids), Ćiro Imobile (Lacio), Đakomo Raspadori (Napoli) i Mateo Retegi (Tigre).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve