Nova vest
Fudbal

Utorak, 06.06.2023.

15:01

PSŽ uručio otkaz Galtijeu – vrata Pariza širom otvorena za Nagelsmana

Parižani obavestili Kristofa Galtijea da može da traži novi posao i već koliko ove nedelje mogli bi da imenuju njegovog naslednika.

Izvor: B92

Autor:B92

PSŽ uručio otkaz Galtijeu – vrata Pariza širom otvorena za Nagelsmana
Foto: Profimedia

Tiražni "Lequipe" piše da je savetnik za sportska pitanja u klubu, Portugalac Luis Kampos, obavestio Galtijea da sa njim neće biti nastavljena saradnja.

U isto vreme, Parižani su, piše isti izvor, pozvali na razgovor nemačkog trenera Juliana Nagelsmana koji se očekuje u francuskoj prestonici u naredna 24 sata.

Galtije je vodio ekipu prepunu mega zvezda tek jednu sezonu. Osvojio je ono što se moralo osvojiti, titulu u francuskom šampionatu, ali je podbacio zajedno sa Mesijem i ostalima u Ligi šampiona.

Novi neuspeh u elitnom takmičenju doveo je i do radikalnih kadrovskih promena: osim Galtijea, klub napuštaju Mesi i nekolicina najplaćenijih igrača, među kojima najverovatnije i Brazilac Nejmar.

Dolazak Nagelsmana nije novost, već neko vreme se spekuliše da će "Sveci" sa nemačkim trenerom u nove bitke, ali sada se stvari polako konkretizuju. Nemac je pred vratima Pariza i samo je pitanje vremema kada će saradnja biti ozvaničena.

U slučaju da Nagelsman bude promovisan u šefa stručnog štaba Parižana, prvi asistent bi trebalo da mu bude legendarni Tijeri Anri.

Nagelsman je minule sezoen vodio Bajern pre nego što je dobio otkaz zbog, kako su to okarakterisali Bavarci, nediscipline.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

4 h

U fokusu

Vidi sve