Nova vest
Fudbal

Utorak, 06.06.2023.

12:46

Emotivni Benzema: Želeo sam da završim karijeru u Realu, ali...

Karim Benzema se posle 14 godina, 435 golova i 24 trofeja oprostio od Real Madrida.

Izvor: B92

Autor:B92

Emotivni Benzema: Želeo sam da završim karijeru u Realu, ali...
Foto: Profimedia.rs

Francuz se u utorak obratio sa mesta ne kojem je stkao slavu, poručio da je ponuda koju je dobio promenila planove koje je imao.

Prema onome što je dosad poznato, Karim Benzema će potpisati trogodišnji ugovor sa klubom iz Saudijske Arabije Al-Itihadom i tako postati druga fudbalska mega zvezda u toj državi, posle nekadašnjeg saigrača Kristijana Ronalda (Al Nasr).

Zamisao super bogatih Saudijaca se ostvarila i u slučaju Benzeme – ogromnim novcem i njega su ubedili da im se pridruži i postane deo velikog projekta promocije ove države kroz sport i fudbal.

Konačan cilj Saudijaca je da na ovaj način obezbede podršku za organizaciju Mundijala 2030. godine.

Dan nakon što je Real potvrdio razlaz sa Benzemom, fudbaler je održao pres konferenciju na stadionu "Santijago Bernabeu" i emotivno govorio o svemu što je imao da kaže povodom odlaska.

"Teško je bilo šta reći, ali hvala Realu i mojim saigračima mnogo. Imao sam tu sreću da ostvarim svoj san o kojem sam maštao još kao klinac. Hvala ti, predsedniče, imao sam samo 21 godinu kada sam došao. Kada sam te prvi put video, rekao sam sebi: "Doveo si Zidana i Ronalda, a sada si doveo i mene", Jedan, dva, tri, napred Real", izrazio je duboku zahvalnost Francuz Florentinu Peresu.

Zahvalnost je uputio i Anćelotiju uz koga je, kaže, postao bolji igrač.

"Hvala treneru koji mi je uvek davao podršku, dizao mi samopouzdanje. To nikad neću zaboraviti, naučio sam mnogo od Anćelotija. Ovo je tužan dan za mene jer napuštam klub i to me boli. Želeo sam da završim karijeru ovde, ali otvorile su se neke nove prilike za mene. Madrid će uvek biti moja porodica. Hvala i navijačima, iskreno vam hvala na svemu".

Karim Benzema napušta Real posle 14 godina. U madridski klub stigao je iz Olimpik Liona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve