Nova vest
Fudbal

Utorak, 06.06.2023.

10:05

Demanti Radničkog: Neće u Gornji Milanovac, Lazarevac opcija

Marko Dimitrijević, generalni sekretar Radničkog iz Kragujevca, negirao je da će taj klub svoje mečeve naredne sezone igrati u Gornjem Milanovcu.

Izvor:

Autor:

Demanti Radničkog: Neće u Gornji Milanovac, Lazarevac opcija
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Radnički neće moći da igra na "Čika Dači" koji će biti izgrađen iznova, pa su se tako dali u potragu za novom "kućom".

Gotovo je već bilo viđeno da je izbor spao na Gornji Milanovac uz obeštećenje od 130.000 evra.

Međutim, Dimitrijević je to negirao u razgovoru za "Sportske", rekavši da im finansijska situacija nije dozvolila da igraju tamo. Ponovo je u opticaju Lazarevac i stadion Kolubare, koji je u ovom trenutku najrealnije rešenje.

"Netačne su informacije da ćemo igrati u Milanovcu, oni su nam poslali ponudu koju smo morali da odbijemo zbog finansijske situacije. Sa druge strane, stadion Kolubare je dobio licencu za takmičenje u Super ligi Srbije naredne sezone i sa njima imamo dogovor. Takođe, fudbalski kompleks "Pampas" u Donjoj Trnavi i dalje ne ispunjava uslove za takmičenje u Super ligi Srbije, ali je gospodin Bratislav Milanović spreman da pomogne, a i naš klub je spreman da izdvoji deo sredstava", rekao je Dimitrijević.

U međuvremenu, stadion u kragujevačkim Šumaricama dobiće novo ruho, planirano je proširenja kapaciteta na 20.000 sedećih mesta, postavljanje osvetljenja, modernizacija kompletnog zdanja po UEFA standardima.

Prema prvim procenama, taj projekat će koštati oko 70 miliona evra…

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve