Nova vest
Fudbal

Utorak, 06.06.2023.

10:10

Dalić: Bilo bi lepo osvojiti prvi trofej, ali nije imperativ

Fudbaleri Hrvatske igraće 14. juna sa domaćom Holandijom u prvom polufinalu završnog turnira Lige nacija.

Izvor: B92

Autor:B92

Dalić: Bilo bi lepo osvojiti prvi trofej, ali nije imperativ
Foto: Profimedia

Meč je na programu u Roterdamu, gde će se igrati i finale 18. juna, dok se u drugom polufinalu 15. sastaju Italija i Španija.

Selektor "vatrenih", Zlatko Dalić, je u Rijeci objavio konačan spisak igrača za završni turnir, pa je istakao da je sam plasman u završnicu veliki uspeh.

"Sam plasman na fajnal-for je nešto fantastično. Pred nama je polufinale i najteži mogući protivnik, igramo protiv domaćina koji želi da se vrati u vrh evropskog i svetskog fudbala. Holandija će imati veliku podršku navijača, ali verujem da će i naši navijači nama biti ogromna podrška i da ćemo se osećati kao da igramo kući. Većina igrača se okupila, očekujemo da nam se u iduća dva dana priključe i ostali, 8. juna bi trebalo da budemo kompletni", rekao je Dalić.

"Holanđane će voditi novi selektor, reč je o ekipi koja je duplo skuplja od Hrvatske koja ima kvalitet i širok izbor igrača, pogotovo u defanzivnom delu. Biće borba, ne predajemo se, Holandija je protivnik koji iziskuje maksimalno uvažavanje, ali nemamo potrebe da se bojimo".

Za kraj, Dalić je istakao da osvajanje trofeja ne može biti imperativ.

"Bilo bi zaista lepo osvojiti prvi trofej u hrvatskoj istoriji, iako je i plasman među četiri najbolje evropske ekipe velik uspeh. Dobro smo igrali u grupnoj fazi, ali osvajanje trofeja ne možemo postaviti kao imperativ jer igramo sa protivnicima velikog kvaliteta. Želimo osvojiti naslov, ali i medalja bi bila velika stvar", podvukao je stručnjak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

11 h

U fokusu

Vidi sve