Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 05.06.2023.

13:06

Benzema potpisao za Al Itihad?

Bivši fudbaler Reala Karim Benzema potpisao je ugovor sa Al Itihadom do 30. juna 2025. godine uz mogućnost produženja na još jednu sezonu, kaže Fabricio Romano.

Izvor: B92

Autor:B92

Benzema potpisao za Al Itihad?
Foto: Profimedia

Real je juče saopštio da je Benzema odlučio da napusti madridski klub, pošto je 14 godina proveo u ekipi sa "Santjago Bernabeua".

U saopštenju španskog kluba navodi se da je postignut dogovor sa 35-godišnjim francuskim napadačem o "stavljanju tačke na njegov sjajan i nezaboravan boravak u klubu".

Benzema je sinoć na meču poslednjeg kola La Lige protiv Atletik Bilbaoa (1:1) postigao jedan gol za Real, a onda se oprostio od navijača.

Romano tvrdi da će Al Itihad u narednih nekoliko dana zvanično da saopšti da je Benzema novi napadač kluba iz Saudijske Arabije.

Francuz će u Al Itihadu imati godišnju platu od 200 miliona evra po sezoni, a u tu cifru će biti uključene i brojne komercijalne aktivnosti. Al Itihad je ove sezone osvojio titulu u Saudijskoj Arabiji.

Benzema je u Realu od 2009. godine, a sa klubom je osvojio rekordnih 25 titula. Izmedju ostalog sa Realom je pet puta bio prvak Evrope i sveta, a osvojio je i četiri titule u Primeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve