Nova vest
Fudbal

Nedelja, 04.06.2023.

23:10

Dibala poslao "svoj" Juventus u Ligu konferencija VIDEO

Sa poslednjih pet utakmica 38. kola Serije A, spuštena je zavesa na šampionat u Italiji.

Izvor: SS

Autor: SS

Dibala poslao
EPA-EFE/ETTORE GRIFFONI

Od ranije se znalo da je Napoli šampion, a da će u Ligu šampiona Lacio, Inter i Milan.

Ove večeri podeljene su i karte za ostala evropska takmičenja, pa će tako grupnu fazu Lige Evrope igrati Atalanta i Roma, a u Ligu konferencije će Juventus, posle svih oduzetih bodova i drame u poslednjim minutima sezone.

"Vučica" je do pre četiri dana bila na penal-seriju do učešća u Ligi šampiona, ali je izgubila finale Lige Evrope u Budimpešti od Sevilje, da bi ove večeri na svom "Olimpiku" umalo ispustila i mesto u Ligi Evrope naredne sezone.

Roma je gubila protiv Specije od šestog minuta, koja je samo bodom mogla da opstane u elitnom rangu, jer je Verona u isto vreme izgubila od Milana.

I imala ga je do 90. minuta, a junak Specije je mogao da bude golman Zut, koji je u samoj završnici meča u Rimu odbranio dva čista zicera.

Međutim, u tom poslednjem minutu je dosuđen penal zbog faula nad Stefanom El Šaravijem, a Paolo Dibala je realizovao jedanaesterac za krajnjih 2:1.

Time je poslao svoj bivši klub Juventus u Ligu konferencija, kome tako nije vredela pobeda u Udinama od 1:0 golom Federika Kijeze.

Vredi istaći da je ceo meč za Romu branio srpski reprezentativac Mile Svilar, a Nemanja Matić je na terenu bio do 64. minuta.

U ekipi Juventusa je Filip Kostić proveo jedno poluvreme na terenu, a potom je zamenjen između dva dela utakmice. Lazar Samardžić odigrao je ceo meč za Udineze.

Atalanta je svoje mesto u Ligi Evrope overila ubedljivom pobedom nad Moncom 5:2.

U borbi za opstanak, Verona nije ispala uprkos porazu na "San Siru", jer je i Specija izgubila, a zbog novog pravila u Seriji A, ova dva tima će zbog istog broja bodova igrati baraž za opstanak.

Iz lige su od ranije ispali Kremonese i Sampdorija sa Dejanom Stankovićem na klupi.

U utakmici bez rezultatskog značaja, Bolonja je slavila na gostovanju Lečeu rezultatom 3:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

11 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d