Nova vest
Fudbal

Subota, 03.06.2023.

19:15

Gvardiola: Sad možemo da pričamo o triploj kruni

Fudbaleri Mančester sitija osvojili su FA Kup pošto su u finalu na Vembliju pobedili gradskog rivala, Mančester junajteda sa 2:1 (1:1).

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Gvardiola: Sad možemo da pričamo o triploj kruni
Foto: Profimedia

Tako su tituli u Premijer ligi dodali i FA kup i imaju šansu da osvoje triplu krunu ako u finalu Lige šampiona pobede Inter 10. juna.

Po završetku meča, menadžer "građana" Pep Gvardiola otvorio je dušu.

"Posle ovoga možemo da pričamo o triploj kruni. Naravno, moramo da osvojimo još Ligu šampiona. Igrali smo veoma dobro, za naš grad i naše navijače. Junajted se branio čovek na čoveka, nismo očekivali da budu tako nisko, ali smo u drugom poluvremenu imali više prostora. Sutra i dan posle ćemo odmaratu. Imamo tri ili četiri treninga da se spremimo za Inter. Idemo u istanbul u četvrtak ujutro. Ovo danas je bilo važno za nas, lepo je uzeti FA Kup. Ja sam fan Barselone, ali ću voleti ovaj klub do kraja života. Protiv suseda, dali smo navijačima lep poklon", rekao je Gvardiola za BBC.

Ilkaj Gundogan je bio junak finala sa dva gola posle volej udaraca.

"Kakvu sezonu je imao! Tu su veštine, ali i mentalitet. Igra velike mečeve kao da su prijateljski, ume da se nosi sa pritiskom", zaključio je Gvardiola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve