Nova vest
Fudbal

Subota, 03.06.2023.

13:51

OFK Beograd pobedio bez borbe i ušao u drugu ligu – protivnik se nije pojavio

Fudbaleri BSK Borče nisu izašli na megdan "Romantičarima" u poslednjem kolu Srpske lige "Beograd" zbog nezadovoljstva radom Fudbalskog saveza.

Izvor: B92

Autor:B92

OFK Beograd pobedio bez borbe i ušao u drugu ligu – protivnik se nije pojavio
Foto: Starsport/Srdjan Stevanovic

Utakmica na Staroj Karaburmi je trebalo da bude odigrana u subotu međutim kako je uprava gostiju donela odluku da se ne pojavi, trijumf će za "zelenim stolom" biti pripisan lideru na tabeli, prenosi Butasport.

To automatski znači da je OFK Beograd osvojio titulu Srpske lige "Beograd" i kvalifikovao se u Prvi ligu Srbije, odnosno u drugoligaški rang takmičenja.

Kao razlog nedolaska Borčanaca navodi se njihovo nezadovoljstvo zbog nedavnih odluka disciplinskih organa Fudbalskog saveza Beograda kada nisu kažnjeni Radnički iz Obrenovca i Studentski grad koji se sa njima bore za opstanak, pa se BSK bojkotom današnjeg meča oprostio od treće lige i preselio u Zonu,

Ono što daje dodatnu težinu ovoj priči jeste podatak da je BSK pre oko mesec dana uspeo da osvoji bod protiv Zemuna, što je OFK Beograd iskoristio da preuzme prvo mesto.

OFK Beograd je nedavno savladao Zemun u gostima u direktnoj borbi za vrh.

Posle ovakvog raspleta u Srpskoj ligi "Beograd, malo je reći koliko je celokupna sezona u domaćem fudbalu skandalozna. Podsetimo samo da je je FSS nedavno kaznio superligaša Kolubaru zbog nameštanaj utakmice i izbacio je u Prvu ligu.

Aktuelna sezona u elitnom društvu treća je uzastopna u kojem je FSS kažnjavao klubove zbog nameštanja - pre Kolubare, sankcionisani su i oduzimanjem bodova i novčano Novi Pazar i novosadski Proleter.

Пласман обезедио Sofascore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve