Nova vest
Fudbal

Subota, 03.06.2023.

12:42

Kultni stadion gubi UEFA licencu – na njemu smo odigrali čuveni meč sa Špancima 2000.

Oba kluba iz Briža su u problemu jer je stadion "Žan Brajdel" u prilično lošem stanju i neophodna je rekonstrukcija za evro sezonu.

Izvor: B92

Autor:B92

Kultni stadion gubi UEFA licencu – na njemu smo odigrali čuveni meč sa Špancima 2000.
Foto: Profimedia

Ovaj fudbalski objekat ljubitelji fudbala u našoj zemlji možda pamte i po tome da je baš na njemu naša reprezentacija, tada još pod imenom Jugoslavija, odigrala svoj pretposlednji meč na Euru.

U čuvenoj utakmici, poraženi smo od Španaca 3:4, prošli smo potom grupu, a onda smo naleteli na "minu" u Roterdamu - potučeni smo od Holandije 0:6.

Uglavnom, stadion na kojem smo igrali protiv Španaca, "Žan Brajdel" u Brižu je sada u toliko lošem stanju da će tešo dobiti upotrebnu dozvolu da ugosti navijače u evropskim utakmicama.

Na "Brajdelu" svoje mečeve kao domaćini i dalje igraju Klub Briž i Serkl Briž.

Zbog toga što više ne zadovoljava standarde UEFA Klub Briž će evropske utakmice morati da igra na drugom stadionu. Ovaj klub je trenutno četvrti u ligi i izborio je plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija.

Jedina dobra stvar u čitavoj situaciji je što nema opasnosti od urušavanja jer postoje sigurnosne nosive konstrukcije, ali stadion već dugo ne zadovoljava moderne potrebe.

U leto 2020. klub je renovirao svlačionice, nakon što je VIP prostor već bio temeljno osvežen 2016, ali je udobnost za navijače nažalost ostala ispod standarda.

"Žan Brajdel je dotrajao i opasno je igrati u njemu", rekao je prvi čovek Klub Briža Bart Verhege.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve