Nova vest
Fudbal

Petak, 02.06.2023.

18:29

UEFA ne prašta napad na sudiju – pokrenula postupak protiv Murinja

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije pokrenula je postupak protiv trenera Rome Žozea Murinja zbog kritika izrečenih na račun engelskog sudije.

Izvor: B92

Autor:B92

UEFA ne prašta napad na sudiju – pokrenula postupak protiv Murinja
Foto: Profimedia.rs

Portugalac je vređao Entonija Tejlora posle finalnog meča Lige Evrope u kom je njegov klub posle penala poražen od Sevilje, ali i nakon utakmice - na parkingu stadiona.

Pošto je Murinjo izvređao sudiju, to su uradili i navijači Rome koji su napali Engleza na aerodromu u Budimpešti, pa je morala da reaguje i policija.

Sa Tejlorom su u tom trenutku bili i njegova supruga i kćerka.

UEFA je na zvaničnom sajtu dodala i da je pokrenula postupak i protiv oba kluba zbog incidenata pre, tokom i posle finala Lige Evrope.

Protiv Rome je pokrenut postupak za bacanje predmeta na teren, bakljadu i nered na tribinama.

Sevilja će morati da odgovara zbog invazije navijača na teren, bacanje predmeta na teren, bakljadu, kao i nepropisno ponašanje igrača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

8 h

U fokusu

Vidi sve