Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 01.06.2023.

22:40

"Jedini način da Barsa dovede Mesija je da proda igrače"

Prvi čovek La Lige Havijer Tebas ponovio ono što Katalonci moraju imati na umu ovog leta ako žele da vrate Argentinca u svoje redove.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: Profimedia.rs

Pravila su jasna, na to je po ko zna koji put podsetio predsednik španske lige Havijer Tebas govoreći o finansijskom trenutku u Barseloni, u razgovoru sa novinarima u četvrtak.

Pitanje svih pitanja je povratak Mesija i koliko je to uopšte izvodljiva operacija za šampiona Španije.

Obostrana želja postoji, ali...

Osim što je Barselona u opasnosti da bude izbačena iz evropskih takmičenja za narednu sezonu, što bi, ako se desi, definitivno odvratilo Mesija od Barse, postoji i onaj drugi problem da se realizuje dolazak Argentinca - finansije.

Tebas je poručio novinarima ono što je u više navrata i rekao prvom čoveku Katalonaca Đoanu Laporti.

"Barselona dobro zna šta je potrebno da uradi i zna pravila koja mora da sledi kako bi ispunila plan izvodljivosti", rekao je Tebas.

"Svesni su svega. Uskoro će imati odgovor na plan izvodljivosti", dodao je.

U konkretnom slučaju Argentinca, Tebas je bio vrlo jasan:

"Ne znam da li će to biti Mesi ili neko drugi. Da bi dobili nekog igrača, drugi igrači moraju da odu i to je jedini način da sačuvaju ono što moraju da sačuvaju. Oni rade, a mi nadgledamo. To je naša funkcija”.

Mesi je, podsetimo, od ovog leta slobodan igrač.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d