Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 01.06.2023.

15:28

Fudbaler Berlina (15) preminuo posle tuče sa vršnjacima na međunarodnom turniru

Meč između JFC Berlin i Meca okončan je tragedijom. Osumnjičeni fubaler francuskog tima je u gužvi, navodno, udario preminulog u glavu ili vrat.

Izvor: B92

Autor:B92

Fudbaler Berlina (15) preminuo posle tuče sa vršnjacima na međunarodnom turniru
Foto: Profimedia.rs

Neposredno nakon utakmice koja je odigrana u Frankfurtu u okviru međunarodnog turnira došlo je do koškanja, potom i do masovne tuče igrača dva tima u kojoj je kobne povrede glave zadobio 15 - godišnji fudbaler Berlina, prensoe strani mediji.

Brzo nakon što je ostao bez svesti, otpremljen je u bolnicu gde su mu konstatovane teške povrede glave. Uprkos naporu lekara, nije mu bilo spasa.

Iz bolnice je rečeno da je na zahtev porodice priključen na aparate, kako bi se njegovi organi sačuvali i bili donirani.

Još uvek nije poznato šta je dovelo do masovne tuče mladih igrača nemačkog i francuskog tima, ko je inicirao tuču, i kako je nesrećni tinejdžer dobio udarac od kojeg je kasnije preminuo.

Istraga slučaja koji je šokirao Nemačku i Francusku je u toku.

Iz Meca, kluba iz kojeg dolazi osumnjičeni za smrt vršnjaka, su povodom ove tragedije poručili da su "duboko šokirani" tragičnim događajem.

Francuski klub je u istoj objavi potvrdio da su nemačke vlasti zadržale njihovo igrača u pritvoru posle tragedije.

Osumnjičeni napadač "negira da je namerno naneo ozbiljne telesne povrede", takođe je saopštio francuski klub.

Organizatori turnira su se istog dana oglasili i poručili da su šokirani događajem, opisujući ga "neverovatno tužnim".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve