Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 01.06.2023.

13:50

Junajted pravi "tim snova"? Posle Nejmara želju izrazio i Kejn

Engleski napadač Hari Kejn navodno je obavestio Bajern da nije zainteresovan za transfer u Minhen.

Izvor: B92

Autor:B92

Junajted pravi
Foto: Profimedia

Kejn će predstojećeg leta skoro izvesno da napusti londonski Totenhem, a za njega su najveće interesovanje pokazali upravo Bajern i Mančester junajted.

Predsednik Totenhema Levi nije voljan da svoju veliku zvezdu pusti u redove direktnog rivala, pa je najavio da Kejn može preći u neki engleski tim za najmanje 150 miliona evra, dok bi ga u kontinentalni deo Evrope pustio i za 100.

Međutim, Kejn je navodno istakao da želi samo u Junajted, toliko da je spreman da odradi i poslednju godinu ugovora sa Spursima pa sledećeg leta na Old Traford pređe kao slobodan igrač.

Nema sumnje da bi to bio dvostruki poraz za Totenhem jer bi njegov najbollji igrač em pojačao rivala, em otišao bez odštete.

Stoga nije nemoguće da dva kluba pronađu zajednički jezik već ovog leta, kada će Junajtedov fokus biti upravo dovođenje "rasnog" golgetera kakav je Kejn.

"Crvenim đavolima" je ove sezone upravo nedostajao igrač takvog profila da se uključi u borbu za titulu u Premijer ligi, nakon što je osvojio Liga kup i stigao do finala FA kupa, koje je na programu u subotu.

Iako će krajem juna da napuni 30 godina, Kejn je i dalje jedan od najboljih golgetera sveta. U protekloj sezoni je postigao 32 gola na 49 utakmica za Totenhem.

A Junajted ima lepa iskustva sa dovođenjem najvećih zvezda svojih velikih rivala u tridesetim godinama. Setimo se transfera Robina van Persija iz Arsenala s kojim su "đavoli" odmah osvojili titulu.

A ovih dana pojavile su se spekulacije da je veliku želju da pređe u Junajted istakao i Brazilac Nejmar, najskuplji fudbaler u istoriji sporta koga je PSŽ platio 222 miliona evra Barseloni pre šest godina.

U međuvremenu, Junajted je blizu dovođenja veziste Čelsija Mejsona Maunta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve