Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 01.06.2023.

08:00

"Nisam mogao da zadržim suze“ – Gudelj se otvorio posle trofeja LE VIDEO

Reprezentativac Srbije Nemanja Gudelj osvojio je Ligu Evrope sa Seviljom, što je njegov najveći uspeh u dosadašnjoj klupskoj karijeri.

Izvor: SS

Autor: SS

Default images

U finalu u Budimpešti je savladana Roma posle boljeg izvođenja jedanaesteraca, a nakon 1:1 posle 149 minuta fudbalske igre.

Podaci kažu da je to najduži meč u istoriji fudbala, makar što se tiče efektivne igre, a Gudelj je na terenu bio do tek koji minut pre penal-serije, kada je morao da traži izmenu zbog bola u levoj nozi.

Ono što ga je mnogo više bolelo, saznao je tek par dana pred finale, a to je da je njegova trudna supruga Anastasija Ražnatović izgubila bebu.

Bez želje da to potenciramo u trenutku osvajanja Lige Evrope, na početku smo pitali Gudelja da li je spreman za Ligu šampiona sledeće sezone.

"Spreman sam. Ovo ćemo lepo da proslavimo“, rekao je Nemanja Gudelj, pa potom nastavio:

"Ovo jeste bila najduža, ali je i najteža utakmica koju sam odigrao, zbog toga je proslava posle toga bila posebna. Pogotovo meni, jer sam prošao par veoma teških dana sa porodicom. Cele godine se dešavaju neke stvari, prvo sa Dragišom (prim. aut. bratom koji je kolabirao na terenu, ali bez tragičnih posledica), onda i sa bebom. Kada je sudija odsvirao kraj, suze su same krenule, nisam mogao da ih zadržim", rekao je Nemanja.

Saigrači su pre finala rekli da će igrati upravo za Gudelja i da će eventualnu pobedu, do koje su i došli, posvetiti upravo njemu.

"Jeste, tako je bilo. Imali smo sastanak sa predsednikom, koji je rekao svima situaciju i igrači su bili uz mene, svi smo kao porodica i to se pokazalo“.

Sevilja privodi kraju jednu od najturbulentnijih sezona, jer je bila na pragu ispadanja iz LaLige, a dolaskom Mendilibara se toliko izdigla da će igrati u Ligi šampiona naredne sezone.

"To je fudbal. Veoma teška sezona i težak početak, ali pokazali smo šta znači igrati za Sevilju. Nikada se ne predaje i kada je najteže, uvek se ustane“, rekao je Gudelj i na kraju odgovorio na pitanje B92.net o reprezentaciji na kraju iscrpljujuće sezone:

"Za reprezentaciju uvek ima goriva!“, jasno je poručio Nemanja Gudelj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve