Nova vest
Fudbal

Sreda, 31.05.2023.

08:50

Poćetino ne želi Feliksa u Čelsiju – prodaje 15 igrača!

Londonski Čelsi vratiće Portugalca Žoaa Feliksa u Benfiku posle samo pola godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Poćetino ne želi Feliksa u Čelsiju – prodaje 15 igrača!
Foto: Tanjug/John Walton/PA via AP)

Čelsi je platio 16 miliona evra za pozajmicu krilnog napadača, ali ga novi menadžer kluba Maurisio Poćetino ne želi u timu.

Feliks se uklopio u potpuno sivilo "plavaca" ove sezone i na 20 utakmica postigao samo četiri gola.

Pedantni Englezi su izračunali da je Feliks koštao Čelsi 4,6 miliona evra po golu, 868.000 po nastupu i 14.000 evra po svakom minutu igre.

Pred Feliksom je neizvesna budućnost jer nema garantovano mesto ni u matičnom Atletiku, koji ga je doveo za rekordnih 126 miliona evra 2019. godine.

On je na 131 utakmici za tim Dijega Simeonea postigao 34 gola i učestvovao u osvajanju titule 2021, ali nije opravdao očekivanja koja su na Vandi Metropolitano imali od njega.

"Iskreno, ne mogu da vam kažem kakav je plan sa Žoalom. Juče smo saznali da ga novi trener ne želi u Čelsiju. Ništa nismo planirali za njega, Žoao je sada Atletikov igrač"
, rekao je Atletikov predsednik Enrike Sereso.

Argentinac prodaje 15 igrača!

Uprkos više od 600 miliona evra uloženih u poslednja dva prelazna roka, Čelsi je bio tek 12. u Premijer ligi protekle sezone.

Stoga je pred Poćetinom potpuna rekonstrukcija ekipe, a engleski mediji najavljuju da je napravio spisak od čak 15 imena koji mogu da napuste klub.

Pored Feliksa, to su još Kristijan Pulišić, Mateo Kovačić, Hakim Ziješ, Ngolo Kante, Kalidu Kulibali, Edruar Mendi, Pjer-Emerik Obamejang, Sesar Aspilikueta i Denis Zakarija, čiji su transferu ukupno vredeli oko 300 miliona evra, te momci iz akademije Kalum Hodson-Odoi, Mejson Maunt, Konor Galager, Trevo Čaloba i Ruben Loftus-Čik.

Međutim, Čelsi ih se neće tak tako odreći već očekuje da na njihovim transferima prihoduje oko 325 miliona evra.

Najviše novca očekuje od transfera Kovačića (40 miliona), Galagera (45) i Maunta (80) koji je želja najvećih rivala Liverpula, Arsenala i Mančester junajteda.

Junajted se pominje i u slučaju Kovačića, koji je navodno interesantan i drugom klubu iz Mančestera, šampionu Sitiju, dok bi Galager mogao da se preseli u redove povratnika u Ligu šampiona, ekipu Njukasla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve