Nova vest
Fudbal

Utorak, 30.05.2023.

20:50

Bahar: Propatio sam kako bih došao do ovog posla

Novi trener Crvene zvezde Barak Bahar zvanično je promovisan u ponedeljak, a već dan kasnije je počeo sa upoznavanjem kluba.

Izvor:

Autor:

Bahar: Propatio sam kako bih došao do ovog posla
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Izraelski stručnjak je prisustvovao revijalnoj utakmici između zaposlenih u klubu, a potom se u razgovoru za klupski televiziju prisetio prvog kontakta sa timom iz Ljutice Bogdana kada je protiv njih predvodio Makabi iz Haife u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

"Zaista sam bio impresioniran ovim timom kada smo igrali. Stadion je bio pun, a navijači neverovatni. Bio sam veoma zabrinut pred početak, utakmica je krenula jako loše po nas. Zvezda je povela 2:0 i ne znam kako smo uspeli da se vratimo. Uspeli smo u tome, ali bilo je jako teško", rekao je Bahar.

Kako kaže, već je dobro upoznat sa onim što mu je na raspolaganju na Topčiderskom brdu.

"Poznajem igrače jer je već prošlo više od mesec dana kada sam potpisao ugovor. Radio sam sa menadžmentom, sa svojim stručnim štabom, poznajemo igrački kadar i znamo šta treba da uradimo kako bismo unapredili ovaj klub. Moja filozofija je napadački fudbal... Naravno da sam veoma uzbuđen, ovo je nešto novo za mene. Došao sam u veliki klub, izazov je ogroman, ali to mi se sviđa", dodao je Bahar.

Govorio je i o odlasku iz Makabija.

"Nije to bila laka odluka za mene, jer sam u Izraelu bio uspešan. U svom prethodnom klubu imao sam sjajne tri godine, igrao sam Ligu šampiona. Mogao sam da ostanem u svojoj zoni komfora, ali odlučio sam se da postavim sebi izazov. Bio mi je potreban sledeći korak i verujem da Zvezda može da pomogne mojoj karijeri da ide uzlaznom putanjom. Smatram da mi je to potrebno. Došao sam u veliki klub i siguran sam da zajedno možemo da postignemo velike rezultate", objašnjava Izraelac.

Svestan je da su na "Marakani" visoka očekivanja.

"Ovo je za mene nova zemlja, novi jezik i moram brzo da se prilagodim. Znam da moram odmah da imam rezultate. Upravo zato moj stručni štab i ja radimo naporno, a takođe mi je i menadžment kluba dosta pomogao. Moram da napravim rezultate, ali važno je da oni dođu na pravi način. A, moj način je da učinim da ekipa igra atraktivno i napadački. Verujem da će se to dopasti publici", uveren je Bahar,

Prisetio se i svoje igračke karijere.

"Bio sam fudbaler u Izraelu, igrao sam na poziciji desnog beka. Možda nisam bio najbolji, ali sam bio odlučan. Doživeo sam povredu i zbog toga sam postao veoma mlad trener. Tada sam imao 31 godinu. Dosta sam propatio kako bih došao do ovog posla, ali napravio sam uspešnu trenersku karijeru u Izraelu i želim da i u Srbiji budem podjednako uspešan", zaključio je Bahar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve