Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 29.05.2023.

13:25

Ten Hagova poruka upravi: Više ulaganja inače neće biti trofeja

Menadžer Mančester junajteda kaže da je ekipe dobro radila, da je mnogo radila i da je na pravom putu - ali da je za trofeje potreban veći novac

Izvor: B92

Autor:B92

Ten Hagova poruka upravi: Više ulaganja inače neće biti trofeja
Foto: Tanjug/Ap/Dave Thompson

Mančester junajted je sezonu u Premijer ligi završio na trećem mestu i time obezbedio plasman u Ligu šampiona, uz to ekipa Erika Ten Haga ima i priliku da uzme jedan trofej i njime kruniše solidnu takmičarsku godinu.

Rival Junajtedu u finalu FA Kupa biće Mančester siti.

Holandski stručnjak je posle pobede nad Fulamom u poslednjem kolu sezone (2:1) izneo niz komplimenata za svoj tim, pohvalio igrače zbog truda i želje koju su pokazali - ali i poslao poruku upravi.

Ten Hag je jasan - Junajtedu su za bolje rezultate potrebna veća ulaganja u igrački kadar.

"Idemo u pravom smeru, ali nismo još tamo gde bismo želeli da budemo. Još imamo dug put do tamo. Imamo potencijal, i timski i individualno", rekao je Ten Hag nakon meča sa Fulamom.

Holandski strateg zapravo želi da kaže da je iz ovog tima izvukao maksimum a da će za nešto više biti potrebno da uprava kluba dublje "zavuče ruku u džep".

"Pokazali smo tokom sezone da napredujemo, to je kompliment za igrače i za trenere. Radili smo zaista naporno, ali sada su nam potrebna ulaganja. U klubu znaju da ako želite da budemo u top 4, da se borite za trofeje u ovako jakoj konkurenciji u ligi, onda morate da investirate jer u suprtonom nemate šanse pošto će drugi klubovi to da rade".

Poslednju titulu u Premiejr ligi Mančestr junajted osvojio je pod Aleksom Fergusonom u sezoni 2012-2013.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve