Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 29.05.2023.

12:49

Belingem najbolji igrač Bundeslige

Engleski fudbaler je odigrao izuzetnu sezonu, iza njega su neke fenomenalne utakmice ali je propustio onu najvažniju - kad se odlučivalo o tituli

Izvor: B92

Autor:B92

Belingem najbolji igrač Bundeslige
Foto: Profimedia

Džud Belingem je u svojoj verovatno poslednjoj sezoni u dresu Borusije iz Dortmunda pokupio najznačajnije individualno prizanje koje bi, sasvim sigurno, da može, menajo za titulu koja je izmakla ekipi u poslednjoj rundi.

Bivši fudbaler Birmingema je preskočio meč sa Majncem zbog povrede, sa strane je posmatrao nemoć saigrača i gubitak prvog mesta, a dan posle košmarnog vikenda stigla mu je, kao uteha, velika nagrada.

Gledajući suvu statistiku, Belingemov učinak se nikako ne može svrstati u red velikih ostvarenja - tek 8 golova i 3 asistencije.

Ali njegov doprinos igri ekipe je ono što mu je i donelo veliko priznanje.

Ne samo da je u prvih deset igrača po broju sprintova (861) i intenzivnom trčanju (2473), već je i pretrčao najveću distancu od ostatka tima (322 km), i prvi je u ligi po broju osvojenih duela (482).

Takođe, ovesezoen je uputio 65 udaraca ka golu - po čemu je 11. u ligi.

Treba uvek imati na umu da Belingem u junu puni tek 20 godina.

Kako stvari stoje, 21. rođendan dočekaće kao fudbaler Real Madrida koji je, navodno. već dogovorio njegov transfer ovog leta za sumu od 110 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

Piksi na EURO misiji – prva stanica Torino

Dok fudbalska Evropa odbrojava do početka samita najboljih kontinentalnih selekcija koji se održava u Nemačkoj od 14. juna, selektor Dragan Stojković sa najbližim saradnicima radi na pripremama za najveći fudbalski događaj u 2024. godini.

FSS

13:29

3 h

U fokusu

Vidi sve