Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 29.05.2023.

12:51

Runi: Mančester junajted mora da zaustavi Siti

Nekadašnji fudbaler Mančester junajteda Vejn Runi izjavio je danas da veruje da klub sa "Old traforda" može da osvoji engleski FA kup, prenose britanski mediji.

Izvor: B92

Autor:B92

Runi: Mančester junajted mora da zaustavi Siti
EPA-EFE/PETER POWELL

Mančester siti je pre osam dana odbranio titulu u Premijer ligi, a do kraja sezone igraće u finalu FA kupa i finalu Lige šampiona.

Britanski mediji podsećaju da Mančester siti želi da ponovi uspeh ekipe Mančester junajteda iz 1999. godine, koji je tada osvojio Premijer ligu, FA i Ligu šampiona.

Mančester siti će trećeg juna u finalu FA kupa igrati sa Mančester junajtedom. Nedelju dana kasnije je u Istanbulu na programu finale Lige šampiona izmedju Mančester sitija i Intera.

Igrači Junajteda bi trebalo da čuvaju nasledje i da spreče Siti u nameri da ponovi taj uspeh", napisao je Runi u kolumni za "Tajms".

On je istakao da menadžer Mančester junajteda Erik ten Hag mora da odustane od napadačke ideje.

"U redu, nije lako napasti Siti, ali je još teže ako se branite sa 10 igrača iza lopte. Ne bih to preporučio Ten Hagu, probao bih sa idejom koju je u prvom mandatu u Čelsiju imao Žoze Murinjo", naveo je Runi.

On je podsetio kakvu je taktiku Murinjo imao u Mančester junajtedu.

"Tada su Džo Kol, Arjen Roben i Demijan Daf imali jasnu poziciju na polovini terena i čekali su da odbrambeni igrači dodju du lopte i sprovedu je do njih. Tada je kontranapad bio ubitačan i davao je rezultat. Sada bi Junajted to mogao da radi sa Markusom Rašfordom i Antonijem Marsijalom... Ako dva takva igrača stalno stoje visoko i čekaju loptu - mislim da bi to nateralo Pepa Gvardiolu i Siti da se zapitaju", istakao je Runi.

Mančester junajted je ove sezone osvojio Liga kup i izborio je treće mesto u Premijer ligi, koje vodi u Ligu šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve